Dani neizvjesnosti i preokreta na Poljudu se nastavljaju. Marin Brbić više nije predsjednik Hajduka, a na njegovo mjesto, kako doznaju Sportske novosti, mogao bi doći povratnik Lukša Jakobušić.

Kada je Lukša Jakobušić u pitanju, prvi puta na Poljud je stigao u svibnju prošle godine na mjesto dopredsjednika kluba. Ali, na toj se poziciji zadržao samo šest mjeseci jer je u studenom prošle godine podnio ostavku na tu poziciju iz osobnih razloga, kako je tada rekao.

Podsjećamo, Jakobušić je sportski djelatnik iz Dubrovnika koji je kao predsjednik Vaterpolskog kluba Jug CO u mandatu od 5. studenoga 2013. pa do 5. rujna 2017. osvojio osam trofeja. Nezaboravna u klupskoj povijesti bit će 2016. godina kada je klub pod njegovim predsjedavanjem od pet mogućih trofeja: Kup i prvenstvo Hrvatske, Regionalna liga, Liga prvaka i Superkup Europe, osvojio – svih pet.

U uspješnim klupskim godinama krasila ga je nevjerojatna upornost, sposobnost, elokventnost, u kratkom vremenu postao je blizak sa svim najvažnijim vaterpolskim osobama Europe i svijeta. Njemu se jednostavno nije moglo kazati – ne. Pa je u klub, između ostalog, doveo Felipea Perronea, Vjeku Kobešćaka…, pišu Sportske novosti