Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ostvarila je ono po što je stigla u Dubrovnik.

U drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo naši stolnotenisači slavili su nad Austrijom 3:2 i s ovom pobjedom napravili ogroman korak prema plasmanu na Euro. Praktički je izboren nastup na EP u Malmöu ove godine.
Hrvatska je prva u skupini s 2-0, Austrija ima 1-1, dok je Španjolska na 0-2. Još predstoje susreti sa Španjolskom kod kuće i Austrijom u gostima. Iz svake skupine na EP će se plasirati dvije reprezentacije.

Austrijanci nisu mogli računati na prvog igrača Gardosa, ali svejedno je izbornik Neven Karković najavljivao oprez. I pokazalo se da je bio u pravu. Otvaranje je pripalo gostima koji su vrlo brzo vodili 2:0 u mečevima. Levenko je s 3:0 svladao Gaćinu, a potom je Habesohn s 3:2 bio bolji od Pucara. Iskusniji Austrijanac je uspio okrenuti tijek meča, iako je naš stolnotenisač vodio 2:0 u setovima.
No, na sreću, tu je završio niz gostiju, a naši dečki su pokazali karakter. Zeljko je s 3:0 nadigrao Serdaroglua, u istom ritmu je nastavio i Gaćina koji je s Habesohnom sve riješio u tri seta. Za kraj smo gledali dominaciju Pucara, koji je s 3:0 nadigrao Levenka.

I fešta u fino ispunjenom i glasnom Gospinom polju je mogla početi. S razglasa se pročula ‘Večeras je naša fešta’, a igrači su prihvatili i proslavili s navijačima, piše na službenoj stranici HSTS.

Hrvatska – Austrija 3:2
Gaćina – Levenko 0:3 (-11, -8, -7)
Pucar – Habesohn 2:3 (2, 7, -5, -8, -4)
Zeljko – Serdaroglu 3:0 (8, 5, 9)
Gaćina – Habesohn 3:0 (6, 9, 9)
Pucar – Levenko 3:0 (6, 6, 4)

Dubrovnik stolni tenis Hrv Aut kvale za EP 2023 5