Nije baš ni bilo dvojbe, ali svaku se utakmicu na bilo kojem svjetskom prvenstvu mora ozbiljno shvatiti, profesionalno joj pristupiti i tako odigrati. Neovisno tko bio s druge strane ili koliko unaprijed znali da je suparnik inferiorniji.

Tako su Barakude odigrale 3. kolo skupine A na ovom Svjetskom prvenstvu protiv Južne Afrike. Svi su znali da će Hrvatska slaviti, pobijediti visoko, ali valjalo je to ipak i dokazati, potvrditi. Izbornik Tucak za ovu je utakmicu, kako je i najavio odlučio odmoriti dvojicu centara koji su odigrali obje prve utakmice u Dohi (Lončar i Vrlić). Umjesto njih u postavi su bili kapetan Ivan Krapić i Matias Biljaka. Ujedno, cijelu je utakmicu priliku za braniti dobio Mate Anić ili priliku za odmor više zavrijedio je Marko Bijač.

Rezultatski, nije prva minuta završila, a već je bilo 2:0 za Hrvatsku (Krapić i Fatović). Nakon prve četvrtine 7:2, sredinom druge dionice 11:3. U prve tri četvrtine naši su igrači ravnomjerno podijelili pogotke, po 7 u svakoj dionici. Izuzev zadnje, tu je bilo ipak malo više. Ništa čudno onda da su se svi naši igrači izuzev vratara upisali u strijelce, Hrvatska je slavila 29:6.

Kina je suparnik Hrvatske

Hrvatska će se u osmini finala susresti s momčadi Kine, a ta je utakmica na rasporedu u nedjelju, 11. veljače u 10.00 sati po hrvatskom vremenu.

Kina je naime u svojoj skupini pobijedila Brazila 10:8 što je malo iznenađenje, a ujedno najbolji rezultat kineskog vaterpola u povijesti nastupa na svjetskim prvenstvima. Izvanredno postignuće našeg trenera Ivana Asića koji je kineski izbornik.