Proglašenje najuspiješnijih športaša Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu.

Danas je u palači Sponza održano proglašenje najuspiješnijih športaša Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu. Iva Oberan (Judo klub Župa dubrovačka) i Loren Fatović (VK JUG AO) proglašeni su najboljim sportašima, a detaljnije o preostalim laureatima pogledajte u nastavku članka.

 

Izjave laureata pogledajte od 18 sati u Dnevniku Dubrovačke televizije!

 

NAJVEĆA SPORTSKA NADA U KATEGORIJI DJEVOJAKA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA 2019. GODINU IZABRANA JE  ŠEJLA ŠKALJIĆ

Šejla je rođena 12. lipnja 2006. godine u Dubrovniku. Učenica je OŠ Ivana Gundulića 7. razred. Od svoje 6. godine bavi se judom u JK Ura Nage i do sada postizala je obećavajuće rezultate. U 2019. godini osvojila je prvenstvo Hrvatske za djevojčice do 14 godina u kategoriji do 40 kg i 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 48 kg. Danas je članica Judo kluba Dubrovnik 1966.

  • NAJVEĆA SPORTSKA NADA U KATEGORIJI MLADIĆA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA 2019. IZABRAN JE ZVONIMIR SRNA

Zvonimir rođen je 18. siječnja 1998. u godine Dubrovnik. Rukomet počinje trenirati s 12 godina u Metkoviću. U Dubrovnik je dolazi studirat i igrat za RKHM Dubrovnik gdje i pokazao sav svoj talent. U 2019. godini s hrvatskom juniorskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu a s RKHM Dubrovnikom plasirao se je u elitni razred hrvatskog rukometa. Od prije par mjeseci postao je član PPD Zagreba najuspiješnijeg hrvatskog kluba.

  • NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI SAVEZ DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019. JE ZAJEDNICA SPORTOVA OPĆINE KONAVLE

Zajednica je osnovana 2012. godine s ciljem poticanje i promicanje sporta u Konavlima, stvaranju i unapređenju uvjeta za svekoliko bavljenje sporta. Broji 28 članica i to iz nogometa, boćanja, vaterpola, juda, stolnog tenisa i biciklizma. Vrlo je aktivna a najznačajniji projket je izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom i objedinjena škola nogometa koja okuplja mladiće iz svih konavoskih sela u Čilipe.

  • NAJUSPJEŠNIJI TRENER DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019. GODINI JE VJEKOSLAV KOBEŠČAK

Vjekoslav je rođen 20. siječnja 1974. godine u Zagrebu. U vaterpolu je od svoje 9. godine, a trener je od 2007. godine. S VK Jug CO od 2015. godine neprestano osvaja trofeje. U 2019. godini osvojio je prvenstvo Hrvatske te drugi u regionalnoj ligi i kupu.

  • NAJUSPJEŠNIJA ŠPORTAŠICA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019. GODINI JE:

IVA OBERAN Iva je rođena 17. studenog 1999. u Dubrovniku. Studentica je na Sveučilištu u Dubrovniku. Judom se bavi od svoje pete godine. Hrvatska je reprezentativka i višestruka prvakinja Hrvatske u svim uzrastima. U 2019. godini kao juniorka, seniorska je prvakinja države u kategoriji do 63 kg, 7. na Univerzijadi, prva na europskom seniorskom kupu u Dubrovniku i treća na seniorskom kupu u Zurichu.

  • NAJUSPJEŠNIJI ŠPORTAŠ DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019.GODINI JE LOREN FATOVIĆ

Loren je rođen 16. studenog 1996. godine u Dubrovniku. Od ranih godina je u vaterpolu, član je VK Jug AO i hrvatski reprezentativac. U 2019. godini s VK Jug CO bio je prvak hrvatske, doprvak regionalne lige i finalist vaterpolskog kupa, dok je s hrvatskom reprezentacijom osvojio brončanu medalju na svjetskom prvenstvu, a srebrnu u Svjetskoj ligi i srebrnu na Europa kupu.

  • NAJUSPJEŠNIJA EKIPA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019. GODINI JE ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

ŽKK Ragusa osnovan je 1994. godine kao ŽKK Dubrovnik a od 2010. godine nosi ime ŽKK Ragusa. Od 2001. godine do danas klub se natječe u Prvoj hrvatskoj ligi nižući zapažene rezultate. U 2019. godini poražene su polu završnici Kupa Hrvatske „Ružica Meglaj Rimac“ a na kraju prvenstva bile su šestoplasirane.

  • NAJUSPJEŠNIJA MOMČAD DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U 2019. GODINI JE VATERPOLSKI KLUB JUG AO

Osnovan 1923. godine i do danas osvojio je preko 60 trofeja, što europskih što nacionalnih, po čemu je najuspiješniji sportski kolektiv u Hrvatskoj uopće. U njemu su ponikli mnogi igrači koji su koji su obilježili hrvatski i svjetski vaterpolo poput Hrvoja Kačića, Đura Savinovića, Luka Vezilića, Gorana Sukna, Veselina Đuha, Boža Vuletića, Andra Bušlju, Nikšu Dobuda, Mara Jokovića, Sandra Sukna, Paula Obradovića, Miha Boškovića, Frana Vićana, Marka Macana i Marka Bijača. U 2019. godini prvak je Hrvatske i doprvak regionalne lige, te finalist hrvatskog kupa.