Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja novi su prvaci Hrvatske. Dubrovčani su obranili naslov osvojen ne samo prošle, nego i prijašnje tri sezone, ubilježili svoj ukupno 16. naslov prvaka Hrvatske. Štoviše, Gospari su osvojili ukupno 65. trofej u svojoj povijesti. No način na koji su to ostvarili je apsolutno veličanstven, na dominantan način kakav je rijetko kada viđen u finalima uopće. Posebice neočekivan u ovosezonskoj finalnoj seriji, nakon prve dvije utakmice koje su prštale neizvjesnošću i odlučene tek boljim izvođenjem peteraca.

Doista niti najveći navijači domaće momčadi ni sanjati nisu mogli da će njihovi miljenici u poluvremenu voditi čak – 10:0!!

Zagrepčani su se doimali doista kao razbijena vojska, dok je s druge strane Jug Adriatic osiguranje utakmicu iz snova. Vratar Popadić odličan ispred gola, a u napadu su Gospari bili učinkoviti baš sa svih strana, u svim kombinacijama. Sve što su odapeli odsjelo bi u mreži mladostaša. Uostalom, činjenica da je prvih 6 pogodaka postiglo šest različitih strijelaca govori dostatno u prilog ovoj tezi (Garcia, Merkulov, Obradović, Papanastasiou, Fatović i Benić). Dostatno za oduševljenje izvanredno popunjenih tribina gruškog plivališta.

Posebice jer domaćin nije posustajao ni za milimetar. Sa svakom novom minutom, razlika je samo rasla odnosno mreža gostiju je ostajala sačuvana, a domaćina napunjena do vrha. Rezultat za anale i teško da će se više ikada ponoviti. Uostalom dovoljno je spomenuti da j prvi gol Mladost postigla pred sam kraj treće četvrtine, iz peterca Bowen i to je bilo za tada – 14:1!! – piše na službenoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Detaljnije o spektakularnoj utakmici između Juga i Mladosti donosimo u ponedjeljak, 27. srpnja u Dnevniku Dubrovačke televizije od 18 sati!

JUG AO – MLADOST 19:3 (4:0, 6:0, 4:1, 5:2)

DUBROVNIK Plivalište u Gružu. Suci: Štampalija (Šibenik) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenik: Prvan (Split)

JUG AO: Popadić, Macan, Fatović 4, Lončar 1, Kržić 2, Garcia 1, Lozina, Merkulov 3, Papanastasiou 2 (1), Žuvela, Benić 3, Obradović 1, Jarak, Tomasović 2. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

MLADOST: Marcelić, Radu 1, Miloš 1, Biljaka, Ćuk (0), Bajić, Bukić, Lazić, Bowen 1 (1), Dašić, Kunac, Kharkov, Jurlina, Vrlić. TRENER: Zoran Bajić

​PETERCI: Jug AO 1-1, Mladost 1-2.

​OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 10, Mladost 15. ISKLJUČENJE BEZ PRAVA ZAMJENE: Harkov (32). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (24), Ćuk (25), L. Bajić (30), Merkulov (31)..
​REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 2-14 (14%), Mladost 0-8.