Juniori KK Dubrovnik ostali su na korak od prilike izboriti Final Four prvenstva Hrvatske. U 3. kolu skupine B polufinalnog turnira u Zagrebu, u susretu koji je odlučivao o drugom mjestu, Dubrovnik – FSV 81 : 88 (12:28, 28:21, 20:20, 21:19).

Šteta, prava šteta, jer naši mladići su nakon zaostatka cijelu utakmicu, na otvaranju četvrte četvrtine velikim preokretom 16-3 poveli 78:75 u 35. minuti.

U neizvjesnoj utakmici dva podjednaka protivnika, nažalost, puno će se govoriti o suđenju. U odlukama kontra našeg kluba prednjačio je treći sudac Luka Šonjić. Vrijedi spomenuti one najspornije u posljednjih sedam minuta. Prvo je, na sveopće iznenađenje, vidio peti prekršaj Petra Koprivice, potom i peti prekršaj našeg najboljeg igrača Filipa Vujičića. Ni to nije bilo dovoljno, nakon što nije dosudio aut za KK Dubrovnik, dao je tehničku Antoniju Petroviću i to zbog rasprave s protivničkim igračem?! Pogađate – i njemu je to bila peta osobna.

U posljednjim minutama propustio je dosuditi očigledne korake riječkih košarkaša, ali zato je u našem posljednjem napadu poništio tricu Stasjuka upravo zbog koraka iako je bio na suprotnoj strani. Svatko može pogriješiti, ali ovo je ipak bilo malo previše!

Bez trojice igrača iz prve petorke, nije se moglo napraviti još jedan preokret pa su juniori KK Dubrovnik ovim porazom zaključili zagrebački turnir osvojivši treće mjesto u skupini, četvrti je KK Sport Tim iz Oriovca, a najbolji KK Cedevita i drugoplasirani FSV iz Rijeke koji su izborili pravo nastupa u polufinalu gdje ih jedna pobjeda dijeli do plasmana na Final Four prvenstva Hrvatske.

Naši juniori su igrali u sastavu: Antonio Petrović 17, Karlo Kalafatović 1, Luka Kriste 1, Niko Stasjuk 11, Boško Pijević 2, Leonardo Ferri, Ivan Bogdanović, Jakov Vujičić 15, Frano Maštrapa, Petar Koprivica 10, Filip Vujičić 24. Trener: Darko Kunce, pomoćni trener: Maro Lučić, službeni predstavnik kluba: Petar Dubelj, fizioterapeut: Toni Mustapić, piše na službenoj stranici KK Dubrovnik.