Judašica Župe dubrovačke, Iva Oberan, osvojila je drugo mjesto na Europskom juniorskom kupu koji se održao u Austriji, točnije u Leibnitzu.

 

U kategoriji do 63 kilograma sudjelovale su čak 43 natjecateljice, a tri hrvatske predstavnice našle su se u polufinalu.

Iva Oberan stigla je do finala upisavši pet pobjeda. Redom su ‘padale’ Laura Fazli iz Kosova, Romee Den Hartoog (Nizozemska), Mollie Game (Velika Britanija), Ryanna Lima (Brazil), a u polufinalu Oberan je svladala Laru Cvjetko. U finalu je poražena od Katarine Krišto. U uzbudljivom finalu Oberan je povela na wazari, no Krišto izjednačuje i pred sam završetak regularnog dijela baca još jedan wazari i ovaj put odnosi pobjedu.

Mladoj judašici Župe dubrovačke ovo je ukupno deveta medalja s Europskih juniorskih kupova.

Svi dobro znaju kako je Europski kup u Leibnitzu jedan od najzahtjevnijih natjecanja za juniore u sezoni. Brojke govore same za sebe – na ovogodišnjoj ediciji kupa natječe se 635 judoka iz 34 zemlje. Valja izdvojiti da je Leibnitz kup kojeg svake sezone redovito posjećuju najspremniji juniorski predstavnici Japana, Brazila, Rusije, Francuske, Italije i ostalih judaških velesila.