Karlo Caput nije uspio doći do titule vodeće afričke promocije Extreme Fighting Championship. Na priredbi u Johannesburgu 26- godišnji Konavljanin je poražen nokautom u prvoj rundi od prvaka Igeua Kabesa.

Caput (8-1) i Kaesa (12-1) obračunali su se sinoć, u subotu, u glavnoj borbi EFC Worldwide 79 priredbe. Ulog je bio pojas perolake kategorije u vlasništvu afričkog borca.

Meč je otvorio “Hrvatski Kauboj” koji nakon deset sekundi upućuje prvi udarac i desnim “high kickom” umalo ruši prvaka. Borci su uvodnu minutu borbe proveli oprezno tražeći priliku za napad. Caput zatim ulazi u razmjenu koja ga je koštala poraza. Nakon velike desnice hrvatskog borca Kabesa je iskoristio priliku za kontru i brzom ljevicom Caputa šalje na pod. Prvak posao dovršava “ground and pound” udarcima i sudac prekida borbu nakon 63 sekunde u prvoj rundi.

Borac iz dubrovačkog Gladiatora tako je upisao prvi poraz u profesionalnoj karijeri koju je započeo 2013. prekinuvši niz od osam pobjeda. Njegov protivnik, došao je do četvrte uzastopne pobjede i trinaeste sveukupno. Ovo mu je bila prva obrana titule koju je osvojio u listopadu na EFC 74 priredbi porazivši odlukom Škota Calluma Murrieja, piše Fight site