U subotu 15. lipnja Sharksi su, po prvi puta, sudjelovali u završnici državnog natjecanja, u Final four turniru Hrvatske flag football lige 2019. gdje su igrali u finalu protiv Split Seawolves-a. Iako su izgubili u finalu od iskusnih Splićana, to nije umanjilo njihov zavidan rezultat koji su postigli.

U sezoni Hrvatske flag football lige 2019. za Sharkse su nastupali: Lukša Miletić, Luka Žegura, Maroje Hausvička, Đino Bebić, Luka Kordić, Vlaho Miljanić, Petar Šimunović, Luka Stanišić, Maroje Zec, Matej Burum, Mehmet Morina, Lujo Domaćin i Marko Miletić. Treneri kluba su Nikola Raguž i Otton Roca.

Turnir se održao na terenu Nk Dalmatinac u Splitu, te su na rasporedu bile četiri utakmice. Polufinala su se održala između Split Seawolves-a i Osijek Canonns-a te Dubrovnik Sharks-a i Kočevje Wild Hogs-a. Sharksi su plasman u finale osigurali pobjedom protiv uvjerljivog pobjednika grupe Sjever. Sharksi su od istih izgubili 44-12 u ranijem dijelu sezone, ali to ih nije omelo u utakmici koja je odlučivala za sad već povijesni rezultat.
Plasman u finale bio je ogroman uspjeh, i Sharksi su bili nadomak zlata, ali iskusni Splićani odnijeli su pobjedu i obranili naslov iz 2018.

Treba napomenuti kako su Sharksi u Split putovali bez dva obrambena igrača prvotimca, Mateja Buruma i Maroja Zeca koji su zbog ozljede i bolesti izostali, a na kraju utakmice sa Kočevjem, Marko Miletić je potrgao zadnju ložu lijeve noge, te nije igrao u finalu. Pitanje je kako bi se utakmica razvila da su Gospari bili u punom sastavu, ali unatoč svemu, Sharksi su se borili i nisu klonuli do kraja. Seawolvesi su slavili rezultatom 41-12. Treće mjesto osvojila je slovenska momčad Wild Hogs pobjedom nad Cannonsima 34-25.

Veliki je ovo uspjeh Sharksa koji su osnovani prije samo pet godina, i time su drugi najmlađi klub u Hrvatskoj. Dva igrača Sharksa svoju karijeru nastavili su u američkim i kanadskim srednjim školama, a sada već fakultetima. Kroz klub je prošlo više od 100 igrača, od kojih su trojica redovni članovi Hrvatske reprezentacije s kojom su osvojili dva srebra i broncu na međunarodnim turnirima. Glavni trener kluba ima više od 25 godina iskustva te dolazi iz Italije, a samo je pitanje dana kada će Sharksi zaigrati za odličje i u tackle footballu, dok palicu u flagu imaju Nikola Raguž, bivši igrač Sharksa, i Otton Roca, također bivši igrač koji na jesen napušta ekipu i odlazi na sveučilište St. Mary’s u Kanadi.

Naime, od ideje par studenata o osnutku kluba američkog nogometa do državnog srebra prošlo je niti pet godina, tako da klub, njegovo vodstvo, igrači, navijači i simpatizeri uistinu imaju razlog za slavlje i ponos. Ova medalja ujedno je potvrda da klub ide u pravom smjeru što se tiče ulaganja i razvoja kluba na svim poljima.

Sharksi odlaze na kratku ljetnu pauzu, te se ubrzo vraćaju treninzima.