Futsalska reprezentacija Češke svladala je Hrvatsku boljim izvođenjem šesteraca u odlučujućem dvoboju za mjesto na svjetskoj smotri.

Premda je u oba dvoboja s Česima pokazala visoku razinu kvalitete te imala brojne prilike za pogodak, Hrvatska nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon zadarskih 2:2, u Brnu je već u četvrtoj minuti stigla do željenog ranog vodstva, kada je Novak prvi reagirao nakon obrane Vahale i pospremio loptu u mrežu, no Holy je ubrzo poravnao na 1:1.

U 17. minuti odličnu akciju asistenta Marinovića zaključuje strijelac Matošević, no Česi ponovno odgovaraju – na samom isteku prvog poluvremena precizan je Zaruba te se na odmor otišlo u potpunom egalu (2:2).

Unatoč nekolicini vrlo izglednih šansi, rezultat se u drugom poluvremenu nije mijenjao, a ukupnog pobjednika nije dalo niti deset minuta produžetaka, stoga se pristupilo šestercima.

U petoj je seriji Kanjuh imao priliku zaključiti susret u hrvatsku korist, no češki vratar Vahala tada je započeo svoj niz obrana, da bi naposljetku Vokoun donio veliko slavlje domaćinu.

Uzvratna utakmica drugog para dodatnih kvalifikacija, između Finske i Srbije, odgođena je zbog pozitivnih testova na koronavirus, piše na stranici Hrvatskog nogometnog saveza.