Ovaj tjedan u subotu 18.6. Triatlon Klub Dubrovnik organizira prvu triatlon utrku duge distance. Prijavljeno je 40tak sudionika iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Početak utrke je u Cavtatskoj luci gdje se pliva 1900 metara u krugovima. Kod plivališta Cavtat je predviđen ulazak i izlazak iz mora. Pliva se u pravcu Beach Bara Spinaker hotela Croatia te natrag do plivališta prema označenim plutačama. Vlasnici plovila se mole za oprez te da izbjegavaju prometovanje plivačkom trasom od 07:00-07:45 sati ujutro.

Biciklistički dio utrke od 90 km započinje u tranzicijskoj zoni koja će biti postavljena na platou iza plivališta, kod spomenika B.Bogišića. To je ograđeno mjesto gdje se natjecatelji prebacuju iz jedne discipline u drugu. Ulazak u tranzicijsku zonu dozvoljen je samo organizatoru i natjecateljima. Bicklistička trasa vodi iz Cavtata do Zvekovice gdje će promet biti reguliran od strane policijskih djelatnika koji će prednost davati biciklistima radi sigurnosti prelaska preko magistrale. Mole se svi vozači svih motornih vozila za oprez.

Ukupno se voze 3 kruga, putem Pridvorja kroz polje do Ljute, Grude, magistralom kroz Ćilipe, i opet na Zvekovicu. Poslije trećeg kruga natejcatelji se vraćaju u Cavtat, poštivajući sva prometna pravila tijekom cijele utrke. Ulaze u tranzicijsku zonu, ostavljaju bicikle i biciklističku opremu te kreću na posljednju disciplinu, trčanje.

Trči se u smjeru hotela Albatros uz more. Oko Albatros Hotela, natrag u Cavtat na glavno križanje, pa pored autobusne stanice, oko Rata, sve uz more šetnicom, Cavtatskom Rivom, Putem Dr. Ante Starčevića, i tako ukupno 4 kruga, total 21km.

Nakon prolaska kroz cilj natecatelji ulaze u tranzicijsku zonu da se osvježe, prime medalju za sudjelovanje i pokupe svoju opremu. Iza utrke organizirano je proglašenje pobjednika, te ručak za volontere, organizatore i natjecatelje.

Veselimo se ovome sportskom  događaju, i molimo sve mještane Konavala i Cavtat za razumijevanje te da daju prednost i podršku svim natjecateljima tijekom utrke – posebno biciklistima! Mole se svi vozači svih motornih vozila za oprez – piše u obavijesti iz Triatlon kluba Dubrovnik.