Košarkaški klub Dubrovnik u subotu igra utakmicu posljednjeg kola ligaškog dijela natjecanja u Prvoj ligi. Igrači trenera Željka Vreće bi pobjedom protiv Ribole Kaštela osigurali treće mjesto uoči doigravanja. Na trećem mjestu mogu ostati i u slučaju poraza ako u isto vrijeme u Zagrebu Rudeš bude bolji od Agrodalma.

-Ne zamaramo se kalkulacijama, želimo pobjedom zaključiti ligaški dio sezone. Gotovo je izvjesno kako ćemo biti treći na kraju prvenstva i u polufinalu igrati protiv drugoplasirane zagrebačke Dubrave. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Prvo razmišljamo o Riboli jer i oni su nedavno bili u pobjedničkoj seriji do poraza u prošlom kolu od Zapruđa. Rekao bih i pomalo neočekivanog no ispunili su glavni cilj, osigurali su ostanak, i u Dubrovnik dolaze rasterećeni. A upravo takvi protivnici znaju biti najteži – naglašava Petar Dubelj koji u prosjeku po utakmici postiže 15.6 poena, a upravo je 22. prosinca 2018. u Kaštel Sućurcu odigrao ponajbolju utakmicu sezone s 25 poena. Dubrovčani su u prvom međusobnom dvoboju slavili 83:68 i tako na pravi način zaključili prvi dio sezone.

– Puno nam je značio taj uspjeh jer nikoga nije lako pobijediti u gostima u Prvoj ligi, a tu smo utakmicu odigrali posebno dobro. Subotnja utakmica ujedno nam je i posljednja priprema za doigravanje i polufinalnu seriju na dvije pobjede koja počinje već u srijedu i zato veseli što smo svi zdravi i spremni za pokušaj povratka u najveći rang hrvatske košarke, u Premijer ligu – dodao je Dubelj.

Košarkaši Dubrovnika subotnju utakmicu protiv KK Ribola Kaštela (subota, 18 sati) dočekuju s pet uzastopnih pobjeda, trenutno su na trećem mjestu s 14 pobjeda i sedam poraza. Prvo mjesto osigurao je KK Sonik Puntamika iz Zadra, drugi su košarkaši zagrebačke Dubrave, a u doigravanje će uz Dubrovčane i igrači Agrodalma iz Zagreba. Ostalo je još jedino pitanje, tko će biti treći, a tko četvrti?