35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - WED 31 AUG 2022 - Croatia vs France -

Hrvatski vaterpolisti i košarkaši večeras nastupaju na velikim natjecanjima. Vaterpoliste očekuje četvrtfinale Europskog prvenstva protiv Gruzije u 20:30 u Splitu, dok će košarkaši u 21 sat igrati četvrtu utakmicu grupne faze Eurobasketa protiv Italije u Milanu, piše Index.hr

Vaterpolisti s Gruzijom u 20:30
“Nemamo više prava na pogrešku, ne smijemo se opustiti. Gruzijci su vrlo dobra reprezentacija, prepuna iskustva, s internacionalcima koji su imali dosta velikih utakmica u karijeri, što se pokazalo u utakmici s Nizozemcima. Tu su naš Marko Jelača, Srbin Dušan Vasić, Talijan Baraldi i još nekolicina, pa ulazimo u susret s velikim oprezom, nema podcjenjivanja.

Samo da uđemo pravi u utakmici, pogotovo u obrani. Dosad smo primili najmanje pogodaka na prvenstvu i tu razinu ćemo nastojati zadržati”, rekao je pomoćni trener vaterpolske reprezentacije Jure Marelja o četvrtfinalu EP-a s Gruzijom.

“Nadam se da ćemo protiv Gruzijaca biti malo bolji u napadu nego dosad, uz našu standardnu čvrstu obranu. Analizirali smo Gruzijce i nisu nimalo bezazleni, što su i pokazali protiv Nizozemaca, koji su se činili bolja i brža momčad od osmine finala. Očekujemo opet podršku s tribina. Ozračje u Spaladium Areni nas dodatno motivira, pogotovo što imamo puno mladih igrača, kojima je ovo prvo veliko natjecanje”, izjavio je Andrija Bašić.

Košarkaši igraju protiv Italije u 21 sat
Pola sata nakon početka vaterpolske utakmice Hrvatske i Gruzije, u Milanu kreće utakmica grupne faze Eurobasketa između Italije i Hrvatske. Podsjetimo, hrvatski košarkaši jučer su pobijedili Estoniju te uz pobjedu Grčke nad Velikom Britanijom osigurali plasman u osminu finala s obzirom na to da ne mogu biti ispod četvrtog mjesta, zadnjeg koji vodi u iduću fazu natjecanja.

“Bit će to sigurno jaka i teška utakmica. Tim je odličan, dvorana će biti puna i mislim da će to biti motiv dečkima da izađemo i posebno, nakon ove utakmice koja nas je plasirala u Berlin, pokažemo još bolju igru i da se probamo opustiti.

Bilo je tu dosta zakočenosti, nismo bili fluidni, možda nam je i lopta trebala brže ići. Bilo je tu grešaka, ali sve je to normalno, moramo se adaptirati na sve što nas okružuje. Još jednom čestitam dečkima i idemo dalje”, izjavio je izbornik Damir Mulaomerović.