Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza jučerašnjom je odlukom ukinuo suspenziju sezone te je omogućio ponovni start domaćih natjecanja od 5. lipnja. Ipak – na prisustvo stranih natjecatelja kao i odlaske naših natjecatelja u inozemstvo treba pričekati odluke pojedinih država kao i Europske komisije. Sve utrke imaju obvezu pridržavati se preporuke nacionalnog i lokalnih stožera Civilne zaštite te Hrvatskog olimpijskog odbora. Broj gledatelja također je ograničen sukladno odlukama stožera. Još uvijek se očekuje i odluka o natjecanjima FIA Centralno europske zone dok su nažalost – neka natjecanja poput Prvenstva europe na brdskim stazama otkazana.

Slijedi tekst odluke:

Nastavno na odluke Vijeća HOO-a donesene na sjednici održanoj u Zagrebu 26.05.2020., te objavljenim na web stranicama HOO-a, donesene su sljedeće odluke:

– Upravni odbor HAKS-a mijenja Odluku donesenu na 17. sjednici UiNO održanoj 15.04.2020., o suspenziji auto i karting natjecanja na tlu RH do 01.07.2020.

– Upravni odbor HAKS-a donosi Odluku o mogućem nastavku auto i karting natjecanja na tlu RH na otvorenim i zatvorenim prostorima uz preporuke HOO-a (u prilogu), od 05. lipnja 2020. godine pa na dalje.

– naprijed navedena Odluka važi do 15. lipnja 2020. godine za sve sportaše koji su nositelji licenci HAKS-a i/ili ASN-ova iz EU. Eventualno odobrenje nastupa sportaša u Hrvatskoj iz ASN-ova izvan EU poslije 15. lipnja 2020. godine, ovisit će o odluci Europske komisije.

– obzirom na odluku Europske komisije, kao i na činjenicu da je FIA donijela odluku o trajnom otkazivanju FIA Europskog prvenstva i kupa na brdskim stazama za 2020. godinu, UO HAKS-a do daljnjega ne odobrava prijedloge bodovanja natjecanja na tlu Hrvatske za CEZ i/ili za neka druga međunarodna sustavna natjecanja.

– po završetku sjednice WMSC-a koja je predviđena za 19. lipnja 2020. godine, te novih informacija primljenih iz FIA-e, Upravni odbor HAKS-a obavijestit će članove HAKS-a o eventualnim izmjenama ovih odluka.

IZVOR haks.hr