Hrvatska futsalska reprezentacija sutra (19 sati, HNTV) protiv Albanije u Tirani igra pretposljednju utakmicu kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo iduće godine, uoči koje joj je dovoljan samo bod da bi i matematički osigurala prvo mjesto u skupini, nakon što je već ostvarila plasman posljednjom pobjedom protiv Ukrajine.

Hrvatska dvoboj s Albanijom dočekuje prilično oslabljena. Nakon što je od prije ostala bez Novaka, Kanjuha, Perišića i Matoševića, na posljednjem testiranju na koronavirus pozitivan nalaz dobio je Matej Horvat, a obavezna mjera samoizolacije je, shodno tome, određena i Kristianu Čekolu.

“Na žalost, nemamo sreće, ostali smo i bez Horvata i Čekola, a, uzimajući u obzir da su već prije otpali Perišić, Kanjuh, Novak i Matošević, ispada da smo ostali bez polovice stožernih reprezentativaca. Dobra je stvar da smo već osigurali plasman na Euro, ali opet, voljeli bismo ciklus zaključiti pobjedama.”, kaže hrvatski izbornik Marinko Mavrović, koji ukazuje na činjenicu da se prilika ukazala nekim mlađim igračima.

“Ionako smo pomladili momčad, ovo je prilika tim mladim dečkima da pokažu koliko mogu, a nama prilika da vidimo na koga možemo ozbiljno računati na predstojećem Europskom prvenstvu, ali i u budućnosti. Sve ćemo napraviti da kvalifikacije završimo onako kako smo i počeli – pobjedama. Doduše, moramo biti svjesni činjenice da će Albanci biti puno ozbiljniji protivnik na svom terenu, vrlo agresivan. Na to moramo biti spremni i postaviti se onako kako i ljestvica pokazuje.”, zaključio je Mavrović.

U kadru za Albaniju ostali su, dakle, Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Uspinjača Gimka), Franco Jelovčić (Olmissum), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Duje Kustura (Olmissum), Nikola Gudasić (Vrgorac), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Meta Catania), Kristijan Postružin (Olmissum), Jakov Hrstić (Universitas), i Josip Jurlina (Olmissum).

Poslije dvoboja s Albanijom, Hrvatsku u Varaždinu u nedjelju, 11. travnja, očekuje posljednji kvalifikacijski dvoboj protiv Danske. Uz Hrvatsku, plasman na Euro izborili su već i Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Italija, Rusija, Španjolska i Nizozemska kao domaćin natjecanja.