S već osiguranom vizom za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj, hrvatska futsalska reprezentacija pretposljednji je kvalifikacijski dvoboj odigrala u Tirani te protiv Albanije sačuvala maksimalni učinak i potvrdila osvajanje prvog mjesta na tablici.

ALBANIJA – HRVATSKA 0:3 (0:1)
Kvalifikacije za EP u futsalu, Skupina 1.
Olimpik Park, Tirana.

Suci: Y. Yiangou i G. Kozakos (Cipar)

Strijelci: 0:1 – Marinović (10′), 0:2 – Perić (28′), 0:3 – Sekulić (29′)

Žuti kartoni: Jurlina (27′), Brahimi (35′), Selmanaj (40′), Perić (40′)

Albanija: Da Silva, Shkodra, A. Brahimi, Kryeziu, Halimi; Shiba, Neziri, Alibegu, Gashi, Alimi, S. Brahimi, Kaca, Mejzini, Selmanaj. Izbornik: E. Resuli.

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Marinović, Perić, J. Suton; Piplica, Primić, Jurlina, Hrstić, Kustura, Postružin, Gudasić, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.

Izabranici Marinka Mavrovića osigurali su plasman na europsku smotru najboljih već nakon prve četiri kvalifikacijske utakmice, među kojima su bile i dvije sjajne pobjede nad Ukrajinom, a u petom su kolu ponovno svladali Albaniju – unatoč brojnim izostancima.

Marinović je nakon deset minuta igre dobro kombinirao s Perićem te pogodio za 1:0, da bi u 28. minuti Perić zaključio lijepu akciju Hrvatske za 2:0. Konačnih 3:0, samo minutu poslije, postavio je Sekulić na asistenciju Gudasića.

Hrvatska je tako s maksimalnih 15 bodova potvrdila osvajanje prvog mjesta na tablici Skupine 1.

U drugoj današnjoj utakmici Skupine 1 Ukrajina je na gostovanju kod Danske pobijedila 6:2, a Hrvatska će kvalifikacijski ciklus završiti u nedjelju, 11. travnja, u Varaždinu protiv Danske.

Kvalifikacije za EP u futsalu, Skupina 1:
1. Hrvatska 15 (5)
2. Ukrajina 6 (4)
3. Danska 3 (4)
4. Albanija 3 (5)