Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su započeli sezonu 2023/24. godine s izvanrednom pobjedom nad rumunjskim timom Dinamo Bucuresti tijekom kvalifikacija za prestižno natjecanje Lige prvaka. Ova pobjeda ne samo da označava iznimno uspješan početak sezone za naš klub, već i naglašava izvanrednu sportsku izvedbu koju smo prikazali, piše na službenoj stranici VK JUG AO.

Naši vaterpolisti su brzo preuzeli kontrolu nad utakmicom, demonstrirajući izvrsnu igru u svim aspektima. Naša obrana je bila čvrsta i neprobojna, dok su napadački redovi bili izuzetno učinkoviti u postizanju golova. Tijekom cijele utakmice, Jug Adriatic osiguranje je dominiralo terenom, postigavši niz golova i čuvajući svoju mrežu netaknutom.

Prvi gol naše ekipe u novoj sezoni postignut je nakon 5 minuta i 32 sekunde igre, a tog pogotka bio je Španjolac Sergi Cabanas, koji je debitirao u kapici našeg kluba. Nakon toga, Petar Kari je realizirao peterac, te je zatresao našu mrežu 6 minuta i 43 sekunde igre. Naša ekipa je nastavila dominirati i u napadu, na poluvremenu smo imali vodstvo od plus pet (6:1) , a na kraju treće četvrtine čak plus jedanaest (13:2). Na kraju utakmice smo slavili s vodstvom od plus dvanaest (16:4).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE – DINAMO BUCURESTI 16:4 (2:1, 6:1, 5:0, 3:2)

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Toni Popadić, Toni Mozara, Bogdan Djerkovic, Frank Lazić (2), Maro Joković (1), Ivuša Burđelez, Hannes Daube (3), Sergi Cabanas (4), Filip Kržić, Rino Burić (3), Goran Grgurević (1), Marko Žuvela (2), Ivan Jurišić.

U subotu Jugaši će se susresti s francuskim Tourcoingom, dok će u nedjelju odigrati utakmicu protiv mađarskog OSC-a, obje utakmice će se odigrati u istom terminu, u 18 sati.