Skupljali su se sa svih europskih meridijana tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, osobnim automobilima, presjedanjima na dva, pa i tri zrakoplova da bi konačno stigli na prvo okupljanje s novim izbornikom Hrvojem Horvatom uoči olimpijskih kvalifikacija. Umor se još vidi na licima nekih jer su neki igrali ligaške susret jučer, Luka Cindrić, recimo čak tri u tri dana, osim toga, pojedina putovanja u ovim korona uvjetima, trajala su praktički cijeli dan. Uz sve prije nego što su stigli pozdraviti staro društvo i u Kutiji šibica započeti prvi trening, još su morali odraditi PCR testiranje. I svi su negativni. Ono što također veseli izbornika, a naravno i sve nas koji živimo hrvatski rukomet jeste saznanje da su svi zdravi, dobre volje, nasmijani i spremni za nove izazove.

Da bi ta atmosfera bila još bolja pobrinuo se bivši izbornik Lino Červar koji je došao poželjeti puno sreće i uspjeha i novom izborniku, ali i reprezentaciji s kojom je ostvario čudesne rezultate. Vremena za neke velike promjene u igri dakako nema, pa će Hrvoje Horvat sa svojim suradnicima samo ponoviti ono što je uigravano ranije, ali i pripremiti neke novosti za svakog od tri suparnika koji čekaju Hrvatsku, nadajmo se na putu do Tokija.

Podsjećamo, olimpijske kvalifikacije u Montpellieru igraju se od 12. – 14. ožujka. To je jedan od tri turnira na kojima sudjeluju po četiri reprezentacije. Po dvije najbolje iz svake skupine idu u Tokio. Hrvatska prvi susret igra u petak 12. ožujka 2021. godine u 21:00 sat protiv domaćina Francuske. Dan kasnije, čeka je susret s Portugalom u 18 sati i 30 minuta, a posljednjeg dana turnira, u nedjelju 14. ožujka u isto vrijeme naša reprezentacija igra protiv Tunisa. Svi se slažu da je to najteža moguća skupina – piše na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Marko Mamić, reprezentativac Hrvatske:
”Nikad se nismo ranije okupili nakon nekog prvenstva. Neka nova situacija za nas, ali s veseljem dočekujemo novo okupljanje. Sve tri ekipe su jako dobre i već danas smo počeli s pripremama, ali kako je njima, tako je i nama. U tim nekim trenucima kad će se odlučivati utakmice, nadam se da ćemo biti bolji.“

Ivan Martinović, reprezentativac Hrvatske:
”Uvijek je lijepo biti s reprezentacijom, vidjeti dečko i stvarno mi je drago što sam tu. Mi znamo tko smo i imamo cilj pred očima koji želimo ostvariti. Mislim da se svaka ekipa želi kvalificirati, ali primarno je da se mi fokusiramo na nas i nadam se da ćemo onda doći do pobjede. “