FOTO HNS
FOTO HNS

U prvoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Hrvatska je u Ljubljani poražena od domaćina Slovenije rezultatom 1:0.

SLOVENIJA – HRVATSKA 1:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H.
Stožice, Ljubljana.

Sudac: A. Mateu Lahoz (Španjolska)

Strijelci: 1:0 – Lovrić (15′)

Žuti kartoni: Barišić (24′), Brozović (35′), Kurtić (61′), Vrsaljko (65′), Vida (67′), Budimir (76′), Mevlja (77′)

Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Kurtić, Lovrić (87′ Bajrić), Bijol (69′ Vetrih), Iličić (87′ Skubic), Bohar (64′ Črnigoj), Šporar (69′ Kramer). Izbornik: M. Kek.

Hrvatska: Livaković, Barišić (46′ Oršić), Vida, Lovren, Vrsaljko, Brozović, Modrić, Kovačić (82′ Pašalić), Perišić, Vlašić (69′ Budimir), Kramarić (64′ Brekalo). Izbornik: Z. Dalić.

Kraj ožujka donio je početak kvalifikacija za svjetsku smotru u Kataru, a Vatreni su prvi ispit imali na gostovanju kod Slovenije, reprezentacije protiv koje su u devet dosadašnjih međusobnih susreta imali šest pobjeda i tri remija.

Hrvatska je u Ljubljani prva prijetila – Vlašić je u desetoj minuti udarcem iskosa zatresao okvir vrata – no Slovenija je prva pronašla put do mreže.

Igrala se 15. minuta kada je Lovrić uputio udarac s ruba kaznenog prostora, a lopta se od bloka odbila iza Livakovićevih leđa i odsjela u mreži.

U potrazi za izjednačenjem prilike su se otvorile braničima Vidi i Lovrenu, jednom i Kramariću, no i domaćin je nekoliko puta stigao pred hrvatskog čuvara mreže. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s 1:0.

LUKA MODRIĆ IZJEDNAČIO REKORD DARIJA SRNE

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić upisao je u Ljubljani svoj 134. nastup u dresu nacionalne selekcije te sada dijeli prvo mjesto na vječnoj ljestvici zajedno s dosadašnjim rekorderom Darijom Srnom.

U drugom su poluvremenu Slovenci sačuvali svoje vodstvo, a Hrvatska je najbliže poravnanju došla u prigodama Oršića, Budimira i Perišića.

U preostalim utakmicama prvog kola Skupine H Rusija je slavila na gostovanju kod Malte (3:1), dok je Slovačka remizirala na Cipru (0:0). Kvalifikacije se nastavljaju već u subotu, kada Hrvatska u Rijeci dočekuje Cipar.

Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H:
1. Rusija 3
2. Slovenija 3
3. Cipar 1
4. Slovačka 1
5. Hrvatska 0
6. Malta 0