Ova srijeda u Ligi prvaka donosi nam nastavak 7. kola, ali sada u skupini B. U njoj pak poslastica upravo kod nas, u Hrvatskoj. U Dubrovniku će u bazen, Pro Recco kontra našem Jug Adriatic osiguranju. Gostovanje svakog europskog prvaka, u bilo kojem sportu uvijek je pozivnica za jedan poseban događaj. Jasno kako isto vrijedi i za ovaj očekivani vaterpolski spektakl u Gružu.

Talijani bez petorice

Najbolja i kada su u pitanju euro-naslovi, najtrofejnija momčad na kontinentu dolazi u goste jugašima koji su mini-stanku uslijed blagdana iskoristili za žestoke, što je moguće jače treninge. No, ono što će ipak umnogome određivati tijek zbivanja u dubrovačkoj vodi, svakako je pandemija koja ne jenjava. Štoviše, samo ‘prorjeđuje’ sastave. Tako je Pro Recco u nemalenim problemima došao na jug Hrvatske.

Mi ćemo vrlo vjerojatno imati jednog igrača manje u zapisniku zato jer jednostavno nemamo dovoljno igrača

– govori Sandro Sukno, strateg Pro Recca i jedan od najboljih igračkih izdanaka u povijesti kluba iz Gruža.

Došli smo bez Echeniquea, Lončara, Figliolija, Bertolija, te mladog Marinija. Bilo je još 4-5 pozitivnih, koji su ipak ozdravili i bit će spremni za utakmicu, ali odigrat će ju bez da su praktički imali trening. Moramo igrati, nema kukanja – veli Sukno kojem se dolazak u Dubrovnik praktički gotovo pa poklopio s rođenjem sina Mara, kojeg je prvi put vidio baš dan uoči utakmice.

Jug se nikada ne predaje

Kakvo je pak stanje među jugašima? U jednom trenutku, ali ima tomu sada više tjedana, stanje je bilo slično ovomu kako je trenutačno u momčadi iz Genove. Danas… rekli bi bitno bolje.

Vidjet ćemo zadnji test našeg vratara Tonija Popadića, nadam se da bi on mogao biti spreman, odnosno da će biti negativan, da izlazi iz korone – napominje trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.

Svi ostali trenerovi izabranici su na okupu, zdravi i spremni. Je li moguće i iznenađenje, a pod tim mislimo na slavlje nad velikim suparnikom kakav je aktualni prvak Europe?

Pro Recco još uvijek ima 9-10 sjajnih igrača. Mađar Zalanki je po mojem mišljenju trenutačno najbolji ljevak na svijetu, u najboljoj formi, bolji i od Mandića. Na golu je Del Lungo, Di Fulvio je uz našeg Fatovića najbolji kontraš na svijetu, na centru su Aicardi i Hallock. Jako mi je žao što nema Luke Lončara jer bi sigurno pobrao veliki pljesak navijača. Pro Recco je i ove sezone na razini prošle, te su i dalje favoriti, što dakako nikako ne znači da Jug i dalje nema tu obvezu, cilj pobjede u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj

– zaključuje trener Dubrovčana, Vjekoslav Kobešćak.

Kapetan jugaša, hrvatski reprezentativac Loren Fatović uoči sraza s Talijanima naglasio je.

Nemamo što puno izgubiti u predstojećoj utakmici. Pro Recco je favorit cijelog natjecanja i mi samo trebamo odigrati najbolje što trenutačno možemo, te se nadam da bi to moglo biti dovoljno za ne izgubiti utakmicu, piše na hvs.hr