Golom Franka Lazića samo 2 sekunde prije kraja utakmice, Jug Adriatic osiguranje je u Gružu protiv Ferenvarosa osvojio bod odigravši neodlučeno 12:12 u utakmici 11. kola B skupine Lige prvaka.

Imajući u vidu da je talijanski ljevak u sastavu Ferencvarosa, Luca Damonte, 12 sekundi prije kraja utakmice postigao gol kojim je suparnik u Gružu poveo 12:11, te da se tada činilo kako će sva tri boda put sjevera odnosno Budimpešte, bod Jug Adriatic osiguranja je svakako uspjeh. Da ne napominjemo kako je i uoči utakmice s mađarskim prvakom, trener domaćina spominjao kako su cilj jugaša dakako 3 boda, ali ne bi bio nezadovoljan ni bodom. Kada se uzme u obzir i protiv koga je igrao naš prvak, koliko je utakmica bila fizički zahtjevna, protiv vrhunskog suparnika, onda je svakako bod Dubrovčana uspjeh. Bod koji ih itekako ostavlja u utrci za Final 8 Lige prvaka odnosno za 4. mjesto u B skupini.

Sama je utakmica bilo silno zanimljiva, ali i melem za oči vaterpolskih sladokusaca. Majstor se namjerio na majstora, pa se i na majstorije moglo računati, te u njima uživati.

Prvu polovicu utakmice je mađarski sastav bio nešto bolji. Ne puno, ali za gol razlike koliko su jugaši stalno bili u zaostatku. Ipak, ne dopuštajući i da se Ferencvaros snažnije odvoji, izuzmemo li mađarskih 2:0 na početku utakmice.

U trećoj četvrtini preokret. Jugaši su od 5:6 došli do 8:6, rezultat kojim je završena ova četvrtina. Golove su postizali redom Filip Kržić, pa mladi ljevak Hrvoje Zvono za 7:6 ili prvo vodstvo jugaša, te centar Grgurević u napadu s igračem više, nakon isključenja Ferencvarosevog kapetana, Denesa Varga.

U zadnjoj je četvrtini na našu žalost na scenu stupio Luca Damonte. Mora se priznati, mladić je odigrao sjajnih 8 minuta. Počeo je golom za smanjenje vodstva jugaša (8:7), da bi nakon dvije minute igre u ovoj dionici, Szilard Jansik sve vratio na početak, (8:8). Silno s trošio, ali i odlično reagirao na 2 metra, Goran Grgurević dvama pogocima, za 9:8 i 10:9. Prvi je gol vješto i brzo, nakon što je vratar Vogel obranio šut Jokovića, zgrabio loptu i postigao gol. Drugi put mu je Joković asistirao za gol. Inače, u ovoj će se dionici Maro Joković osobito istaknuti baš asistencijama za pogotke.

Spominjani već Luca Damonte je drugi gol postigao minutu i pol prije kraja, ali sada za preokret Ferencvarosa, (10:11 – nakon što je za 10:10 poravnao Nagy). No, u zadnjoj minuti je zablistao u napadu i Franko Lazić. Prvo 45 sekundi prije kraja za 11:11, a onda nakon i trećeg gola Damontea, kada su Gospari bili 12 sekundi udaljeni od ponora poraza, jugaši kreću u zadnji napad. Joković je organizator, ponovo asistent, lopta ide na lijevo krilo, gdje Lazić vidi mrvicu pogrešno postavljenog vratara Vogela koji nije dobro pokrio svoj bliži kut. Nema veze, ‘pokrio’ ga je Franko loptom. Loptom za gol – gol za bod!

Vjekoslav Kobešćak (Jug Adriatic osiguranje):

Jako teška, naporna, ali i kvalitetna utakmica. Izvrsna. Mi smo zadovoljni i s ovim bodom. On nas neće odvesti na završni turnir, ali bez njega bi bilo silno teško odnosno s ovim bodom smo još malo bliže završnici. Vjerujem da su svi mogli uživati, možda treneri malo manje. Lovili smo prednost Ferencvarosa kroz prvu i drugu četvrtinu, imali smo određenih taktičkih promašaja, nediscipline u nekim trenucima i to je Ferencvaros kaznio. Pokazali su koliko su dobra momčad. Opet nam je klupa donijela prevagu u trećoj četvrtini. Nije bilo ovo lako izvući, na kraju sretno i spretno, ali zadovoljni smo s ovim bodom i općenito igrom.

Zsolt Varga (Ferencvaros):

Mislim da je ovo bila stvarno odlična utakmica, a mi smo igrali najbolje što možemo. Imali smo malo duži i teži put do Dubrovnika, zbog vjetra, ali to nije toliko bitno. Ovdje smo došli pobijediti, to smo htjeli, željeli. Samo, i Juga se nešto pita, oni su igrali jako dobro.