Brzo su protekla dva tjedna od posljednjeg euro-kola, no sada s ulaskom u drugi dio nadmetanja ili sa spoznajom da je ovotjedna runda jedna od završnih 6 prije kraja natjecanja po skupinama, draž i značaj svakog ispita, sve je veći. Sada će doslovno i svaki bod, pa i gol imati osobitu težinu, vrijednost više. Doduše, ovo je kudikamo primjenjivije na A skupinu u kojoj veća ‘gužva’ odnosno ondje samo tri od 8 momčadi idu na završni turnir. Jedna je već sigurna, mislimo na domaćina tog natjecanja, Novi Beograd. Sada se više posvećujemo B skupini budući da je njezino 9. kolo na rasporedu ovog utorka, piše na hvs.hr

Naš predstavnik u ovoj skupini, dubrovački Jug Adriatic osiguranje je u vrlo dobrom položaju. Načelno, i prije početka natjecanja smo naveli da je B skupina uvjetno rečeno lakša, u smislu određivanja četiri najbolja sastava. To je upravo ovaj kvartet koji je sada na vrhu tablice B skupine – Pro Recco, Marseille, Jug Adriatic osiguranje i OSC. S bodovnom zalihom koja Dubrovčanima ne jamči, ali nudi velike izglede vidjeti završni turnir u Beogradu.

Bez kapetana Fatovića

Sljedeća utakmica Gospara ujedno je i derbi, najzanimljiviji susret 9. kola ove skupine. Jugaši gostuju u Budimpešti kod OSC-a, sraz treće i četvrtoplasirane momčadi koje međusobno razdvajaju tek 2 boda. Ujedno, solidno su udaljeni od petoplasiranog Waspo 98 Hannovera koji ih jedini teorijski još može ugroziti. Više teorijski. Ipak, niti to ne umanjuje intrigantnost budimpeštanske utakmice. Posebice kada se spomenemo 6. kola kada je u Gružu upravo mađarski sastav iznenadio jugaše (12:11), na što će vjerojatno Kobešćakovi izabranici pokušati sada uzvratiti istom mjerom.

Očekujem tešku utakmicu jer baš svako gostovanje ondje je takvo

– u uvodu će trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak.

Oni su atipična mađarska momčad koja igra vrhunsku obranu i iz nje razvijaju protunapade. Imaju nekoliko fantastičnih pojedinaca, Haraija na 2 metra, višenamjenskog Totha, a tu je i Manhercz. U susretu u Dubrovniku iznenadio nas je Erik Csacsovszky koji je postigao pet golova s desnog vanjskog. Morat ćemo sada na njemu odraditi puno bolji posao.

Da će utakmica biti i puno teža od onog što najavljuje trener Kobešćak, jasno je i iz informacije da je Jug Adriatic osiguranje bio primoran u Budimpeštu otići bez svojeg kapetana i hrvatskog reprezentativca Lorena Fatovića. Unatoč nedavno preboljenom koronavirusa, pa i i tri cijepiva, Loren je ponovo bio pozitivan na testiranju, te ga neće biti u Budimpešti.

Daniel Varga, trener OSC-a nanizao je pak komplimente na račun Dubrovčana.

Jug je jedna od najbržih momčadi u Ligi prvaka. Uvijek su jako dobro pripremljeni, mentalno i taktički, no moji su igrači spremni. Želimo napraviti značajan korak naprijed u skupini, a to podrazumijeva pobjedu

– naglašava strateg Mađara, svojedobno igrač Primorja EB u najsvjetlije doba riječkog kluba.

Obojica dakle trenera spominju brzinu suparnika kao jednu od bitnijih varijabli, pa će biti zanimljivo i s tog aspekta sagledati predstojeću utakmicu.

Poredak: 1. Pro Recco 21, 2. Marseille 21, 3. Jug Adriatic osiguranje 15, 4. OSC 13, 5. Waspo 98 Hannover 11, 6. Spandau 04 7, 7. Steaua 3, 8. Crvena zvezda 3.