Naš se prvak, Jug Adriatic osiguranje nažalost porazom oprostio od 2022. godine. Naime, u utakmici 4. kola B skupine Lige prvaka, u gostima kod iznimno jakog mađarskog prvaka Ferencvarosa u Budimpešti, ubilježen je poraz 9:7.

Međutim, ponovo moramo kao i za prošlotjednog gostovanja kod Novog Beograda, koje je završilo remijem, istaknuti vrlo dobru igru Dubrovčana. Iako bez Franka Lazića, a što kompozicijski čini poprilične ipak probleme jugašima, Gospari su do posljednje četvrtine bili u ‘egalu’ (6:6), a neizvjesnost krajnjeg ishoda je hrvatski prvak držao sve do posljednjih minuta. Uostalom, tri i pol minute do kraja je bilo 8:7 za domaćina, da bi 10 sekundi kasnije Ferencvaros poveo 9:7, što se kasnije pokazalo i konačnim rezultatom.

Jedino sam ulazak u utakmicu, otvaranje susreta nije bilo na visini. Ove sezone su već znali jugaši imati problema u otvarajućim minutama, te je baš možda to donekle i presudilo. Mađari su naime poveli 3:0 nakon nepunih 7 minuta. No, jednako tako valja spomenuti da je tada krenula silna jugaška ofenziva i problemi kakve već dugo nismo vidjeli da je itko napravio Ferencvarosu. U sljedećih 8 minuta odnosno do zadnje minute druge četvrtine, Jug Adriatic osiguranje je napravio čudesnu seriju 5-0, te preokrenuo rezultat iz 3:1 za Ferencvaros u 5:3 za hrvatskog prvaka! No, onda se iskazuje koliko snaga mađarskog sastava, toliko i trenuci dekoncentracije kod naše momčadi. U posljednjih 51 sekundu druge četvrtine, Ferencvaros je postigao dva pogotka, izjednačio na 5:5 i tim se rezultatom krenulo u nastavak susreta.

Tri minute prije kraja treće četvrtine, Dubrovčani su izjednačili (6:6) nakon kratkotrajnog vodstva domaćina, da bi u prvim minutama zadnje dionice prvo Molnar, a onda i Jansik doveli Ferencvaros do malčice komotnije prednosti, ali opet dostatne za konačni uspjeh (8:6). To nije niti prvi put, ni slučajno da je Ferencvaros u završnici pokazao više snage. Uostalom, doma su od Marseillea gubili dva razlike u zadnjoj četvrtini (6:8), da bi završilo s pobjedom u njihovu korist, (9:8), piše na HVS.hr