Jug Adriatic osiguranje u velikom je stilu pobijedio u Berlinu domaćina, Spandau 04 u 3. kolu B skupine Lige prvaka 16:8 (4:3, 5:1, 3:2, 4:2).

Naime, nekoliko sati prije utakmice pozitivan je nalaz za koronavirus potvrđen kapetanu Lorenu Fatoviću, ali i mladom Luki Stahoru, te su Dubrovčani u startu krenuli s dvojicom igrača manje. Tu nije bio kraj nevoljama, jer je vrlo rano, već u 13. minuti isključen s pravom zamjene i Grk Alexandros Papanastasiou. Tako je Jug Adriatic osiguranje odigrao gotovo pa cijelu utakmicu s ukupno tek 10 igrača, računajući i dvojicu vratara jasno, ali je unatoč tomu izrazito nadmoćno došao do tri boda.

Sve breme, svi problemi koji su se iznenadno nadvili nad hrvatskog doprvaka u glavnom njemačkom gradu, kao da su samo dodatno osnažili, homogenizirali momčad trenera Vjekoslav Kobešćaka koja je odigrala sigurno najbolju utakmicu dosad u Ligi prvaka, a možda i cijele dosadašnje sezone. Niti jednog trenutka ne da pobjeda nije dolazila u pitanje, nego domaćin nije bio u prilici barem nakratko izjednačiti. Brzo vodstvo jugaša u otvaranju (2:0 i 3:1), u drugoj je četvrtini kapitalizirano s pravim malim dubrovačkim uraganom u berlinsko bazenu koji je odnio 5 lopti u njemačku mrežu. Već nakon druge dionice je bilo 9:4 za Jug Adriatic osiguranje.

Nerješiva je zagonetka za obranu njemačkog sastava bio centar jugaša, Grk Kakaris. Raznosio je ‘pola’ Spandaua, postigao 5 pogodaka iz jednako toliko udaraca. Valja naglasiti i 13 Popadićevih obrana, ali i ulogu Mare Jokovića koji je sada, u malo kompliciranijim uvjetima, preuzeo na sebe značajan dio odgovornosti. Njemački doprvak u kvalitativnom pogledu se ne može baš mjeriti s Jug Adriatic osiguranjem, ali valja znati, moći i uspjeti odigrati gotovo pa cijelu utakmicu s čak trojicom igrača manje. Od kojih je jedan kapetan i prvi strijelac (Fatović), drugi je odmah strijelac do prvog (Papanastasiou), dok je treći mladac koji dolazi, koji pokriva desnu stranu, ali i 2 metra (Stahor).

Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja:

– Jako zahtjevna utakmica za nas jer nismo imali kompletni sastav. Međutim, igrali su momci jako dobro u napadu i obrani, brzo i rano poveli, te je onda sve bilo već puno lakše. Mislim da je ovo možda i najbolja utakmica ove sezone.

IZVOR: hvs.hr