Hrvatski prvak ima dosad 11 bodova u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. U Gružu protiv njemačkog doprvaka iz Berlina ima priliku dosegnuti i 11. pobjedu. Pritom mislimo na 11. uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka nad Spandauom 04, klubom koji je ’80-tih godina bio pojam uspješnosti i vrhunske kvalitete. Uostalom, iz tog baš razdoblja i sežu sva četiri naslova prvaka Europe, iako dakako onih 04 u imenu kluba ne odražava taj podatak već godinu utemeljenja kluba (1904.). No, pustimo povijest po strani. Iako ju uvijek valja cijeniti, poštovati, pozabavimo se sadašnjosti, piše na stranici HVS.hr

U njoj pak, ovog petka uvečer (19 sati) u Dubrovniku, Jug Adriatic osiguranje započinje drugi dio natjecanja u Ligi prvaka. Sedam kola je iza nas, točno toliko ispred. Puno do kraja, ali opet premalo da bi bilo prostora za kikseve. Hrvatski prvak ‘juri’ svoje mjesto među najbolja četiri u skupini B, a za takvo što u Gružu protiv Spandaua 04 ‘igra’ samo – pobjeda!

Iako smo malo izranjavani ozljedama, vjerujem u našu momčad i našu igru. Učinit ćemo sve kako bi osvojili tri ključna boda u borbi za Final 8 – veli centar Gospara, Konstantin Kakaris.

Marko Žuvela, jedan od najboljih jugaša je pridodao.

Protiv Nijemaca u Gružu je i te kako važno potvrditi pobjedu iz Berlina u prijašnjem kolu. Kad bi ‘povezali’ dvije domaće pobjede, sada protiv Spandaua i potom kontra OSC-a, uvjeren sam da nam jedno od prva četiri mjesta u skupini sigurno ne bi moglo više izmaknuti, vrijedile bi te dvije pobjede Final Eighta u Beogradu. Samo se ne smijemo zavaravati jer u nekoliko posljednjih utakmica nismo bili dobri, ni približno onome kako smo igrali krajem prošle godine kada smo osvojili dva trofeja, Superkup i Kup, pobjedama protiv Jadrana.