Igrač KK Dubrovnik Filip Vujičić na širem je popisu izbornika Josipa Sesara za nadolazeći kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2025. godine, odnosno, za prvo okupljanje uoči prvih utakmica.

Listopadski MVP Favbet premijer lige poziv je zaslužio sjajnim izvedbama u dresu Dubrovnika ove sezone. Trenutačno je jedan od najboljih strijelaca lige.

Hrvatska reprezentacija okuplja se 18. veljače, a do tada će popis biti sužen na 15 igrača. Trenutno su pozvana 24 igrača.

“Sa svojim suradnicima cijelo vrijeme pratim igre naših potencijalnih reprezentativaca na temelju kojih smo napravili popis od 24 igrača koji bi trebali odigrati ove dvije kvalifikacijske utakmice. Taj će se popis smanjiti na 15 imena za pripreme, no još je rano za skraćivanje jer su tu i neke sitne ozljede, kao i igrači koji su u razmišljanju mogu li se u ovom trenutku staviti na raspolaganje reprezentaciji. Ovo je dakle 24 igrača koji mogu ispuniti obaveze koje ćemo postaviti ispred njih” – istaknuo je izbornik Sesar.

“Pripreme kreću odmah nakon finala Kupa Krešimir Ćosić, dakle u nedjelju, 18.2. U Zagrebu imamo tri dana treninga, a zatim transfer za Brest, no do toga ima još vremena. Sada slijede kupovi i u ostalim državama i bitno je da reprezentativci budu zdravi i igraju u dobroj formi pa ćemo na okupljanju vidjeti kako sve to konačno postaviti” – nadodaje Sesar za stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Naravno, osim Filipa, tu je i trener KK Dubrovnik Ivan Perinčić, kao pomoćnik izbornika.

RASPORED UTAKMICA HRVATSKE NA KVALIFIKACIJAMA ZA EP:

Francuska – Hrvatska 23. veljače 2024. u 20:30 (Brest)
Hrvatska – Cipar 26. veljače 2024. u 20:00 (Rijeka)
Hrvatska – BIH 21. studenog 2024.
BIH – Hrvatska 24. studenog 2024.
Hrvatska – Francuska 21. veljače 2025.
Cipar – Hrvatska 24. veljače 2025.