Lorenzo Butigan, član Tenis kluba Dubrovnik, može se pohvaliti kako je viceprvak Hrvatske za uzrast do 10 godina. Na državnom Mastersu koji je odigran u Zagrebu, nastupila su 32 najbolja igrača u Hrvatskoj, a mladi tenisač Dubrovnika osvojio je odlično drugo mjesto!

Tom prigodom mlada nada dubrovačkog kluba gostovala je u sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, sa svojim trenerom Mariom Jarkom s kojim je već 5 godina u trenažnom procesu.

Očekivao sam kako ću imati odlične rezultate, možda biti prvi, odigrao sam pet mečeva, upisao četiri pobjede, a jedino sam u finalu poražen, rekao je mladi Butigan koji je nastavio:

Igralo se dva dana, subotu i nedjelju, u polufinalu je bilo teško, gubio sam u tie breaku trećeg seta, imao je tri meč lopte, ali sam se uspio izvući i ostvario sam ulazak u finale. 

Ponosan i sretan je njegov trener Mario Jarak: – Već pet godina trenira tenis, od prvog smo dana zajedno. Na početku je bilo teško, trenirali smo dosta naporno, s vremenom je dizao formu, sve je počelo na proljeće kada je izdominirao u Dalmatinskom mastersu. 

Gostovanje mladog Butigana i njegovog trenera možete pogledati u priloženom videu od 20. do 31. minute.