Na Poljudu je danas održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić predstavio novu organizacijsku strukturu Kluba.

Pri tom je predstavio svog najbližeg suradnika, novog dopredsjednika HNK Hajduk, Lukšu Jakobušića te je potvrdio produženje ugovora sa sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem.

Dopredsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić rođen je 1976. godine, oženjen je i otac dvoje djece. U Dubrovniku završava osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Upisuje i studij primjenjenog računalstva na Sveučilištu u Dubrovniku ali ga ne završava. Završio je EMBA na Cotrugli Business School.

Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. Dopredsjednik je Vaterpolskog kluba Jug, a obnašao je dužnost predsjednika VK Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine. Upravo u tom razdoblju VK Jug uspjeva osvojiti pet trofeja u jednoj sezoni što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, a i šire, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti, piše na službenoj stranici HNK Hajduk Split