Real Madrid je sinoć s 5:2 slavio protiv Liverpoola na Anfieldu. Ovom pobjedom je momčad Carla Ancelottija nanijela Liverpoolu najteži domaći poraz u povijesti europskih natjecanja, a veliku ulogu u tom pothvatu imao je Luka Modrić. Hrvatski veznjak je briljirao protiv momčadi Jurgena Kloppa, piše Index.hr

Nikad u povijesti europskih natjecanja neka ekipa nije došla na Anfield i zabila više od tri gola. Sve do jučer kada rekord ne samo da je pao, nego je debelo prebačen petardom u Alissonovoj mreži. Također treba napomenuti da uzvrat tek slijedi, Liverpool mora doći u Madrid gdje bi mogao ugroziti niz vlastitih negativnih rekorda ako utakmica ponovno bude golijada na njegovu štetu.

Real Madrid je na Twitteru objavio fotografiju svojeg veznjaka Luke Modrića nakon što je u prvom međusobnom susretu osmine finala Lige prvaka preokretom na Anfieldu pobijedio Liverpool 5:2. Ljudi zaduženi za društvene mreže uz Modrićevu fotografiju stavili su emotikon šešira, a time kapetana hrvatske reprezentacije još jednom prozivaju čarobnjakom, što su činili i tijekom prijašnjih nastupa. Inače, tu usporedbu koriste i brojni španjolski novinari.

Podsjetimo, Modrić je u 47. minuti izveo slobodni udarac iz kojeg je Eder Militao zabio za 3:2 vodstvo Reala nakon što je Liverpool poveo golovima Darwina Nuneza i Mohameda Salaha, a Vinicius Junior do kraja prvog poluvremena izjednačio na 2:2. Modriću je to bila prva asistencija u Ligi prvaka ove sezone, ali je zato zabio dva gola. U španjolskom prvenstvu ima četiri gola i dvije asistencije, a jedan gol namjestio je i u španjolskom kupu.

Karim Benzema je do kraja utakmice dvaput zatresao mrežu engleske momčadi za konačnih 5:2 uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu. Modrić je igrao do 87. minute, kada je umjesto njega ušao Toni Kroos. Engleski navijači zapljeskali su broju 10 Real Madrida, zaključuje se u  objavi