Iz Općine Župa dubrovačka poslali su priopćenje nakon što je Ministartvo turizma i sporta odobrilo 418.000kuna za rekonstrukciju travnjaka NK Župa dubrovačka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Općina Župa dubrovačka u svom programu daljnjeg razvoja športske infrastrukture u Župi dubrovačkoj, početkom 2020. godine prijavila je u suradnji s NK Župa dubrovačka na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta NK Župa dubrovačka u Športsko rekreacijskom centru Čibača.

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta je prihvatio sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418.000,00 Kn, budući je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira i natječe se više od 300 aktivnih sportaša svih uzrasta.
Središnji državni ured za sport je zbog novonastale situacije prouzokovane COVID 19 virusom značajno smanjio iznos sufinanciranja u odnosu na kandidirani iznos gdje je njihov udio trebao biti do 80% vrijednosti ulaganja. Općina Župa dubrovačka je trenutno u postupku izrade rebalansa svog proračuna, te će se pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi se Ugovor s Ministarstvom i odobrena sredstva u cjelosti realizirala – kazao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.

Svakako treba naglasiti kako su izgradnjom velikog pomoćnog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukcijom malog nogometnog igrališta s umjetnom travom u koje je Općina Župa dubrovačka prethodnih nekoliko godina uložila značajna sredstva (više od 500.000,00 Kn) stvoreni uvjeti za rekonstrukciju glavnog nogometnog terena gdje se za vrijeme rekonstrukcije glavnog terena trenažni i natjecateljski procesi NK Župa dubrovačka ne bi trebali prekidati niti u jednom trenutku.

Stoga nas veseli kako ćemo, vrlo vjerovatno, uskoro u Čibači imati značajno kvalitetnije nogometno igralište, budući se planira ugradnja podzemnog sustava natapanja, te tretman ukupno 8000 m2 igrališta s ciljem izravnavanja i zasijavanja nove travnate podloge.