Večeras je u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, uslijed jakog naleta vjetra, došlo do puknuća dvije staklene plohe na jugoistočnoj strani dvorane prekrivenoj staklenim stijenama.

U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih, a djelatnici Javne ustanove odmah su pristupili sanaciji štete i popravku nastalog oštećenja.

Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik i Grad Dubrovnik žale zbog nepredviđenog nesretnog događaja te ističu kako je pripremljena sva potrebna dokumentacija za projekt cjelovite energetske obnove dvorane u Gospinom polju te je projekt spreman za prijavu na financiranje iz dostupnih fondova Europske unije u novoj financijskoj perspektivi.

Energetska obnova Sportske dvorane, čija je vrijednost procijenjena na preko 20 milijuna kuna, obuhvatit će radove na tribinama, svlačionicama, vanjskoj fasadi s otvorima te krovištu, a osim kvalitetnih i sigurnih uvjeta za sve sportaše i gledatelje, omogućit će smanjenje potrošnje električne energije na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje i hlađenje.

Ova gradska uprava u proteklom petogodišnjem razdoblju provela je i pokrenula čitav niz ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bi se dubrovačkim sportskim klubovima i rekreativcima omogućilo bavljenje sportom, a natjecateljima, posebno najmlađim uzrastima razvijanje punih potencijala, piše u objavi na društvenim mrežama Grada Dubrovnika.