Donosimo vam najavu sportskog vikenda. Sve počinje utakmicom finala županijskog malonogometnog kupa, a u nedjelju od 17 sati i 30 minuta igra se posljednje kolo Županijske nogometne lige nakon kojeg ćemo doznati ovogodišnjeg osvajača.

VEČERAS FINALE KUPA U GOSPINOM POLJU
Od 19 sati u sportskoj dvorani Gospino polje igra se finale Županijskog futsal kupa. Za naslov najbolje momčadi u ovogodinjem Kupu sastaju se Malonogometni klub Duba Konavoska i Malonogometni klub Pridvorje.

Vaterpolisti Juga danas su u prvom kolu svladali zagrebačku Mladost , . Priliku za novu pobjedu imaju večeras od 20 sati i 30 minuta kada igraju protiv Vaterpolo akademija Cattaro iz Kotora.

U ŽUPI DUBROVAČKOJ ODBOJKAŠKI TURNIR
Povodom obilježavanja Dana Općine i oslobođenja Župe, Ženski odbojkaški klub Župa dubrovačka organizira Odbojkaški turnir za mlađe kadetkinje.

Sudjeluju odbojkašice Splita, Dubrovnika, Nove Mokošice i Župe dubrovačke. Turnir se održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka u subotu, 18. svibnja s početkom u 11 sati.

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU 1. STOLNOTENISKE LIGE
U sportskoj dvorani na Grudi održava se od subote, 18. do nedjelje, 19. svibnja kvalifikacjiski turnir u stolnom tenisu za popunu 1. Hrvatske stolnotenis lige. Za popunu Prve lige natječu se Stolnoteniski klub TIS iz Zagreba, Srdoči 2 iz Rijeke, Sinj, Zagreb i domaćin kvalifikacija Stolnotenis klub Konavljanin. Prve utakmice igraju se u subotu, 18. svibnja od 10 sati.

GOŠK DUBROVNIK DOČEKUJE BŠK ZMAJ
U 28. kolu 3. Nogometne lige – skupina jug nogometaši GOŠK Dubrovnika na lapadskom stadionu dočekuju Blatski športski klub Zmaj. Igrači trenera Milana Petrovića u posljednjih šest utakmica ne znaju za poraz, a s obzirom na izvrsne rezultate nema sumnje da će dubrovački nogometaši i u 28. kolu doći do pozitivnog rezultata. GOŠK je uoči ogleda protiv Zmaja na 8. mjestu u poretku 16 klubova. Utakmica se igra u subotu, 18. svibnja od 17 sati.

U MOKOŠICI KVALIFIKACIJE ZA 2. HMNL JUG
U sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica malonogometaši Omble igraju uzvratnu utakmicu kvalifikacija za popunu 2. Hrvatske malonogometne lige – skupina jug protiv Malonogometnog kluba Bačvice iz Splita.

Splićani su u prvoj utakmici na svom terenu slavili rezultatom 5:2 pa je s toga Ombli imperativ pobjeda. Utakmica se igra od 18 sati u dvorani OŠ Mokošica.

TKO ĆE DO NASLOVA PRVAKA U 1. ŽNL?
U nedjelju, 19. svibnja igra se posljednje kolo 1. Županijske nogometne lige. Do naslova najbolje momčadi mogu doći čak tri momčadi – Nogometni klub Croatia Gabrile, Župa dubrovačka i Slaven. Sve tri momčadi ne ovise samo o svom uspjehu već i o neuspjehu momčadi ispred njih.

Croatia uoči zadnjeg kola drži prvo mjesto te ovisi samo o sebi, odnosno ima sve u svojim rukama. Ima bod prednosti ispred Župe dubrovačke pa je s toga pobjeda imperativ za naslov prvaka.

U posljednjem kolu sastaju se:
Orebić – Župa dubrovačka
Gusar – Sokol
Slaven – Metković
Grk – Žrnovo
Smokvica – Hajduk
Croatia – Konavljanin

Sve utakmice igraju se u nedjelju, 19. svibnja od 17 sati i 30 minuta.