U Sloveniji se održao veliki međunarodni turnir na kojem su nastupili predstavnici Badmintonskog kluba Dubrovnik,  Barabara i Marko Janičić.

U juniorskoj konkurenciji Barbara je izgubila u trećem kolu od kasnije pobjednice i prve nositeljice turnira Vivian Shandorhazi, dok je u parovima sa parteniricom iz Zagreba Irom Misir dogurala do osmine finala i osvojila važne bodove za Europsku rang ljestvicu. Prošle godine Barbara je na koncu sezone zauzela odlično peto mjesto u konkurenciji ženskih parova.

Marko je također nastupio u dvije konkurencije. U singlu je prošao grupu te izgubio od odličnog Čeha, odnosno u parovima je osvojio brončanu medalju sa partnerom iz Zagreba Rokom Pipunićem. Odličnu igru u kojoj su izbacili u 1/4 prve nositelje Nijemce završila je u polufinalu od domaćeg slovenskog para.

Slijedeći turnir za igraće našeg kluba je već ovog vikenda u Zagrebu na Hrvatskom kupu. Barbaru očekuje nastup na Hrvatskom kupu do 19 godina za dva tjedna, te odlazak na German Junior u Mullhaim sredinom mjeseca listopada.