Prošlog vikenda STK Lučica iz Vele Luke je bila domaćin 8. Prvenstva Jadranskih otoka u stolnom tenisu. Tom prilikom u Velu Luku su doplovili mnogobrojni otočani njih preko 120 iz Paga, Krka, Lošinja i Zlarina.

 

Velika dvorana na Močnom Lazu svoju namjenu pokazala je u pravom svijetlu kroz cijelodnevno natjecanje koje se odigravalo na 19 stolova u 16 kategorija od klinaca do veterana 60+.

Bilo je tu vrlo napetih mečeva tako da nije falilo ni suza, ali samo do večernjh sati kada je upriličena dodjela medalja i zajednička večera sa druženjem u Hotelu Jadran, gdje su otočani bili smješteni.

Prigodnim riječima i uručivanjem medalja i pokala pridružila se Katarina Gugić načelnica općine Vela Luka. Tokom samog natjecanja prigodno je zasađena maslina ispred sportske dvorane koju su donijeli predstavnici otoka Krka u znak sportskog prijateljstva kroz ovih osam godina od kada je krenulo međuotočno natjecanje.

Ovaj veliki sportski događaj ne bi bilo moguće organizirati zbog velikih troškova bez pomoći sponzora koje moramo spomenuti, Općina Vela Luka, Turistička zajednica Vela Luka, HUM Hoteli, Hrvatski stolnoteniski savez, Hrvatski Olimpiski odbor, Zajednica sportova Durovačko-neretvanske županije i Županijski stolnoteniski savez.

Sljedeće godine domaćin 9. Prvenstva Jadranskih otoka je Otok Krk, a organizator STK Malinska Dubašnica, stoji u objavi STK Lučica.