Na teniskom turniru Olimpijskih igara u Tokiju igrat će se hrvatski finale muških parova! Nikada u povijesti jedna država nije imala dva teniska para u finalu, pa je ovo povijesni pothvat naših sjajnih tenisača.

Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivim su polufinalnim nastupom prvi izborili finale olimpijskog teniskog turnira. Za oko 75 minuta igre oni su u poluzavršnici svladali novozelandski par Michael Venus, Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 i s osiguranim srebrom već postigli najveći uspjeh našeg tenisa na Olimpijskim igrama (pojedinačna bronca Gorana Ivaniševića te još jedna u paru s Goranom Prpićem 1992. u Barceloni, kao i bronca Ivana Ljubičića i Marija Ančića u paru u Ateni 2004.).

– Strašan meč, apsolutno nevjerojatna razina s moje i s Ivanove strane. Razmontirali smo jedan vrhunski par koji je jučer dobio favorizirane Kolumbijce. To je ono što nam je nedostajalo, osjećam se ponosan na sve što smo prošli. Sada možemo uživati i briga nas za sve – kazao je nikad sretniji Čilić, koji je na svojim četvrtim olimpijskim igrama osvojio prvo odličje.

– Nažalost, moram u Ameriku, ali dat ću Marinu medalju da je nosi mojima, da uživaju. Bojim se da će mi je neko ukrasti u Americi. Žao mi je što moram ići, ali vlo brzo ćemo napravit proslavu u našem malom Međugorju. Zahvalit ćemo dragoj Gospi i dragom Bogu na talentu koji nam je podario. Znat ćemo to proslaviti – kazao je oduševljeni Dodig.

Najbolji ovogodišnji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić slavio je u polufinalnom ogledu s Amerikancima Austinom Krajicekom i Tennysom Sandgrenom sa 6-4 i 6-4 za sat i 21 minutu igre.

– U hrvatskom finalu navijajte za Hrvatsku! – poruka je Ivana Dodiga, uz dodatak da u Hrvatsku stižu dvije teniske