Na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza objavljen je sažetak utakmica Premijer lige sa svim rezultatima koje prenosimo u cijelosti.

S nekoliko izvrsnih obrana Mateja Mudrinjaka, Sesvete su dobile vjetar u leđa u samom startu utakmice. Napadači su to pretvorili u 3:0, i praktički zagospodarili terenom. Jedino ozbiljno približavanja Bjelovaraca bilo je na 7:5. Do predaha je momčad Silvija Ivandije stvorila plus sedam, 17:10. I uspjela je to ne samo održati, nego i povećati do rekordnih 12 pogodaka viška u 46. minuti. Završilo je s devet razlike, 34:25. Prvo ime domaćina bio je Karpo Sirotić s devet pogodaka, s tim da je sa sedam metara imao realizaciju 6 od 6. Odličan je bio i kružni napadač Dominik Mišković sa šest pogodaka. Kod gostiju najefikasniji Tibor Jurjević s osam pogodaka.

Poreč se praktički prošetao Gospinim poljem. I oni su počeli s 3:0. Pa su imali 5:1 u ranoj fazi utakmice. Najveća prednost sastava koji od ove sezone vodi Ilija Lovrinović bila je plus šest u prvih 30. minuta, 8:14. Ništa se bitnije nije promijenilo ni u nastavku. Prednost Poreča stalno je rasla. Plus deset imali su u 44. minuti, 14:24. Dvije minute prije kraja otišli su na plus 12, i to održali do posljednjeg oglašavanja sudaca. Luka Bevanda i Hrvoje Lončarica postigli su po pet pogodaka u redovima Dubrovnika. Filip Perić je s druge strane sam postigao deset. Uz deset obrana Ivana Vekića jasno je zašto Poreč nije imao problema doći do prvih bodova.

Jako uzbudljiv susret odigrali su Spačva Vinkovci i Dubrava. Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme rezultatom 16:14, pa je podjela bodova nekako najpravednija. Domaćin bolje ulazi u susret. U jednom trenutku ima plus pet, 10:5. Ipak, Dubrava je do predaha uspjela doći do za njih prihvatljivih 16:14. U nastavku druga slika. Dubrava se uozbiljila i već u 37. stigla do izjednačenja 18:18. Domaćin ipak čuva prednost sve do 15 minuta prije kraja. Prvo vodstvo gostiju je pri rezultatu 24:25. Tu prednost imali su još nekoliko puta, ali su posustali u posljednje dvije minute. Marko Buntić je čovjek odluke za Vinkovčane jer je dav njihova posljednja pogotka postigao sa sedam metara. On je na kraju bio i najbolji strijelac domaćina sa šest pogodaka. Kod gostiju najdominantniji Luka Vinković s devet pogodaka. Zanimljivo, i vratari su bili izjednačeni: Dubrava – 14 obrana (Domagoj Grahovac 2, Dominik Marković 12), Spačva također 14 (Nikola Ćirović 2, Aladin Pašagić 12).

U dva preostala susreta prvog kola Paket 24 Premijer lige, Varaždin 1930 bio je izuzetno uvjerljiv protiv Umaga, a Zamet je nakon velike borbe poražen od Gorice 23:27.

Za razliku od mnogih gradova u kojima su se na tribine vratili gledatelji, u varaždinskoj Areni nije bilo publike. Ali to nije previše omelo domaćine koji su bili odlični. Praktički od početka do kraja igrali su u istom ritmu. Za manje od pet minuta imali su 5:0. Ta je prednost rasla stalno u prvom dijelu, do konačnih 17:9. Briljantan je u tom razdoblju bio mladi Fabijan Grubišić s učinkom osam od osam.

U nastavku ista slika na terenu. Prednost domaćina kretala se od osam do čak jedanaest pogodaka razlike s koliko je i završio susret (28:17). Fabijan Grubišić je u nastavku svom učinku pridodao još jedan pogodak (ukupno 9) i bio je najbolji kod varaždinskog sastava. Šest pogodaka pridodao je Frano Vujović. Deset obrana upisao je Sandro Meštrić. Kod gostiju prvo ime Filip Glavaš sa šest pogodaka.

Izuzetno čvrstu, lijepu i borbenu utakmicu odigrali su Zamet i Gorica. Gosti su bolje otvorili susret. Vodili su 0:2 i 1:4. Ali kako se polako stezala obrana Zameta na čelu s majstorom zanata Renatom Sulićem, tako je opadala napadačka moć Gorice. U jedanaestoj minuti stigli su domaći do izjednačenja, i prvoga vodstva koje im je donio najstariji igrač na terenu i to u kontri, Renato Sulić. Lijepom serijom 4:1, Zamećani su uskoro pobjegli na plus tri 8:5. Veliki doprinos tom rezultatu osim sjajne obrane je dao i raspoloženi Marin Sorić koji je upisao pet obrana u nešto više od 20 minuta. Do predaha je skupio osam. Zamet je na poluvremenu imao dva pogotka razlike 12:10.

Gorica je opet dobra na početku drugog dijela. Brzo su stigli plus tri domaćina i natjerali trenera domaćih Valtera Matoševića da nakon nepune četiri minute zove time-out. Uskoro su i poveli 14:15. Kako je svoj doprinos lijepim nizom obrana dao i Stipe Purić na vratima gostiju, oni su u 56. otišli na plus četiri (22:26). Zamet to više nije mogao stići i bodovi su otputovali u Veliku Goricu.

Sa šest pogodaka Matija Starčević bio je najefikasniji u domaćim redovima. Kod gostiju prvo ime Lucian Bura s osam pogodaka iz osam pokušaja.

PAKET 24 PREMIJER LIGA: 1. KOLO
GRK VARAŽDIN 1930 – RK UMAG 29:17
RK ZAMET – RK GORICA  23:27
MRK SESVETE – RK BJELOVAR 34:25
RKHM DUBROVNIK – RK POREČ 21:33
RK SPAČVA VINKOVCI – RK DUBRAVA 30:30

IZVOR hrs.hr