Počelo je odbrojavanje do trenutka promocije novog juniorskog prvaka Hrvatske! Naime, dubrovački bazen u Gružu, od četvrtka do nedjelje (10. do 13. ožujka) domaćinom je završnog turnira državnog prvenstva. Na turnir u Dubrovniku plasiralo se 8 momčadi koje su podijeljene u dvije skupine.

U skupini A su – Primorje EB, Jadran Split, POŠK 1937 i Zadar 1952; dok B skupinu čine – Mladost Zagreb, Jug Adriatic osiguranje Dubrovnik, KPK Korčula i Mornar BS. Posljednja se na završni turnir plasirala momčad KPK koja je još u srijedu kasno navečer, oko 22.00 sata pobijedila u Zadru sastav ZPK iz Zagreba 14:10 i time ostvarila pravo nastupa u Gružu.

Što se sustava natjecanja tiče, u skupini igra svatko sa svakim ili ukupno 3 kola. Prvo je kolo na rasporedu u četvrtak, 10. ožujka kasno poslijepodne odnosno navečer, da bi se dan kasnije ili u petak, odigralo 2. i 3. kolo.

Prvoplasirana momčad iz svake skupine stječe izravan plasman u polufinale (subota, 12. ožujka navečer), dok će drugoplasirane momčadi iz obje skupine igrati međusobnim ‘križanjem’ tzv. lažno četvrtfinale u subotu prijepodne (2A – 3B i 2B – 3A). Pobjednici te dvije utakmice ulaze u polufinale i to tako da bolji iz dvoboja 2B/3A ide na pobjednika skupine A, dok pobjednika para 2A/3B čeka prvoplasirani iz B skupine.

Četvrtoplasirani iz obje skupine čekaju poražene iz četvrtfinala u razigravanju za poredak.

Kao važan naputak spomenimo da je osiguran tzv. stream-prijenos oba polufinalna susreta, kao i zadnjeg dana natjecanja (nedjelja, 13. ožujka) prijenos utakmica za broncu odnosno finala.

Podsjetimo, prošle je godine završni turnir Prvenstva Hrvatske u juniorskoj konkurenciji odigran u Splitu, a naslov je uvjerljivo osvojio dubrovački Jug Adriatic osiguranje ispred splitskog Jadrana, dok je treće mjesto tada pripalo Primorju EB koje je za broncu bilo bolje od Mornara BS.

Raspored utakmica pogledajte ovdje