07-07-2019: WK Voetbal: Vrouwen Amerika v Nederland: Lyon L+R

Jučer treningom na bazenu uz Savu počeo prvi dio prosinačko-siječanjskih priprema hrvatske seniorske vaterpolske reprezentacije. Oba pripremna dijela su zamišljena u Zagrebu, prvi od 27. do 30. prosinca 2020., a drugi od 3. do 6. siječnja 2021. Po završetku drugog dijela, iz Zagreba se kreće u Debrecen (Mađarska) na turnir europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige. Hrvatska će u Debrecenu igrati četvrtfinale, 8. siječnja protiv nacionalne momčadi Crne Gore.

– Od prvotno pozvanih 20 igrača, sada za ovu, prvu priliku u Zagrebu ne očekujem samo Antu Vukičevića kojem sam dao slobodno budući da mu supruga treba roditi svaki dan u Marseilleu. Ujedno, vidjet ćemo na sam dan okupljanja i hoće li nam se pridružiti Loren Fatović. On je osobno s negativnim testom na koronavirus, ali kako ima u najbližem okružju jednu osobu s pozitivnim nalazom, napravit će još jedno testiranje. Tek ukoliko bi sve bilo u redu, jer ne želimo ništa riskirati, tada bi nam se i Loren priključio – uoči okupljanja će izbornik Ivica Tucak.

Kontaktirali smo i Antu Vukičevića u Marseilleu koji u subotu, 26. prosinca još nije bio otac.

– He, he, ne još nisam, ali može se promijeniti svaki sat. Supruga i ja smo sami u Francuskoj, zbog pandemije su putovanja ipak otežana, pa mi je logično biti uz ženu. Zato neću biti na prvom okupljanju, ali nakon Nove godine dolazim. Razgovarao sam s izbornikom koji je iskazao puno razumijevanje, ljudski reagirao i ja mu se zahvaljujem, a onda se ubrzo vidimo – s juga Francuske će Vukičević.

Inače, koliko god turnir Svjetske lige u Debrecenu bio bitan, on ipak za Hrvatsku nije u tolikoj mjeri sudbonosan kao ono što nosi veljača i predolimpijski turnir od 14. do 21. II. 2021.

– Sve je usmjereno prema Rotterdamu – naglašava izbornik Tucak.

– Jasna stvar da Debrecen nudi zanimljive tri utakmice, ali to je za nas samo neka prolazna postaja, dobrodošla, ali samo i isključivo me zanima predolimpijski turnir u Rotterdamu.

Jeste li zadovoljni s formom igrača?

– Ono što sam pratio, a osim domaćih natjecanja gledao sam turnire Lige prvaka u Ostiji i Budimpešti, bilo je jako zadovoljavajuće. Uostalom, i razgovaram s momcima, povrh toga nisu imali ni neku preveliku pauzu da bi izašli iz forme, tako da sam načelno zadovoljan. I naglašavam, a to ću reći i reprezentativcima iako to sve oni savršeno dobro znaju i od prije, znaju i sami, od prvog dana priprema smo savršeno fokusirani na Rotterdam – za hvs.hr će izbornik Ivica Tucak, piše na službenoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Podsjetimo i na popis od 20 igrača koje je izbornik Tucak objavio još 18. prosinca:

VRATARI

1. Marko Bijač (Pro Recco)

2. Ivan Marcelić (Mladost)

3. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

4. Marin Šparada (Solaris)

CENTRI

5. Josip Vrlić (Mladost)

6. Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje)

7. Nikša Dobud (Pro Recco)

8. Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI

9. Andro Bušlje (Mladost)

10. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)

11. Rino Burić (Jadran)

12. Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

13. Lovre Miloš (Mladost)

14. Maro Joković (Brescia)

15. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje)

16. Luka Bukić (Mladost)

17. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

18. Ante Vukičević (Marseille)

19. Franko Lazić (Mladost)

20. Zvonimir Butić (Jadran)