Povjerenik natjecanja je uz suglasnost Stručnog savjeta HVS-a donio odluku po kojoj se druga – uzvratna četvrtfinalna utakmica između VK Primorje EB – VK Solaris trebala odigrati u ponedjeljak 03. 05. 2021. g.

Većina igrača Primorje EB je izašla iz samoizolacije 28. i 29. 05. i prvi mogući datum za odigravanje druge – uzvratne četvrtfinalne utakmice sa Solarisom je bio ponedjeljak 03. 05. Prva finalna utakmica je na rasporedu u subotu 08. 05. 2021., što bi značilo da bi se dvije ili možda čak tri polufinalne utakmice između Jug Adriatic osiguranja i Primorje EB ili Solaris trebale odigrati najdalje do srijede 05. 2021. (sa putovanjima u 2 dana) što je jednostavno nemoguće. Termini finalnih utakmica se ne mogu odgoditi jer su datumi definirani sa HRT, a pored navedenog se ne mogu odgoditi jer se Jug Adriatic osiguranje kvalificirao na F8 Champions league koji će se odigrati početkom 6. mjeseca nakon čega počinju pripreme reprezentacije za OI itd.

VK Primorje EB je uputio dopis UO HVS-a sa zahtjevom za odgodom odigravanja navedene druge – uzvratne četvrtfinalne utakmice protiv VK Solaris. UO HVS-a nije mogao udovoljiti zahtjevu VK Primorje iz već poznatih razloga već navedenih u obrazloženju povjerenika te drugih sportskih razloga.

VK Primorje je nakon odluke i obrazloženja HVS-a dostavio dopis u kojem obaviještava da odustaju od odigravanja druge – četvrtfinalne utakmice protiv Solarisa koja se trebala odigrati u Rijeci 03. 05. 2021. iz razloga što za dio igrača i trenera je još uvijek u tijeku samoizolacija dok dio igrača koji je prebolio Covid – 19 nije dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Slijedom navedenog neodigrana druga – uzvratna četvrtfinalna utakmica Primorje EB – Solaris će se registrirati rezultatom 5:0 za Solaris koji se tim plasirao u polufinale PH (play off), utakmice za prvaka i plasman do 4. mjesta, a VK Primorje EB će igrati polufinalne utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta.

Između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa će se odlukom UO HVS-a odigrati jedna (1) polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske (play off) i to u Dubrovniku u utorak 04.05.2021. u 18.00 h.

Podsjetimo, HAVK Mladost već je izborila nastup u finalu nakon što je u dvije polufinalne utakmice bila bolja od splitskog Jadrana