Danas su u Splitu predstavnici klubova 3. HNL jug na sastanku raspravljali o kalendaru natjecanja za proljeće 2021. Jednoglasnom odlukom svih prisutnih usvojen je PRIJEDLOG B. Prema PRIJEDLOGU B, odnosno usvojenom kalendaru, prvo bi se počelo sa zaostalim 17. kolom iz prvog dijela i to 6. ožujka, a zatim bi se 13. ožujka odigralo redovno 18. kolo.

Već u srijedu 17. ožujka na rasporedu je 19. kolo, a sveukupno će se u ožujku odigrati čak šest kola. Uz četiri kola preko tjedna, 34. kolo na rasporedu je 5. lipnja. 2021. godine, piše Dalmatinski nogomet.hr

U prijedlogu koji je odbijen počelo bi se 27. veljače utakmicama 17. kola, ali za to bi trebalo posebno odobrenje Stožera da se od sljedećeg tjedna mogu održavati natjecanja na otvorenom. Premijer Andrej Plenković jučer je na sjednici Vlade potvrdio da će se od 1. ožujka ići u novo popuštanje mjera, a to bi trebalo obuhvatiti i natjecanja na otvorenom.

Samoizolacije više neće biti argument za odgodu utakmice
Natjecateljska komisija HNS-a početkom godine donijela je prijedlog novih pravila oko odgoda utakmica uslijed korone koja se primjenjuju od prvog kola nastavka HT Prve lige. Naime, jesenas je pravo na odgodu imao svaki klub u čijim redovima je bilo najmanje šest pozitivnih igrača ili u samoizolaciji.

Na proljeće će se utakmice moći odgoditi isključivo na temelju pozitivnih nalaza i to njih pet u Prvoj, odnosno po tri u Drugoj ili Trećoj HNL. Samoizolacija dakle više neće biti argument za odgodu utakmica.

Primjerice, ako neki klub iz 3. HNL jug ima dva pozitivna igrača i pet u samoizolaciji, nemaju pravo na odgodu utakmice.