Nakon što je poznat raspored borbi drugog kola PFL-ovog ovosezonskog turnira, u potpunosti je jasno što se mora dogoditi da bi hrvatski teškaš Ante Delija našao svoje mjesto među četiri borca koji će se kvalificirati u doigravanje te time ostati u igri za glavnu nagradu u iznosu od jednog milijuna dolara, piše fightsite.

Nakon što je u prvoj borbi poražen prekidom u prvoj rundi, Ante je svakako kompromitirao svoje šanse. Da se u prvom kolu održalo svih pet borbi te da borba Fabricija Werduma i Renana Ferreire nije poništena, Antine bismo šanse vjerojatno sveli na teoriju. Ipak, ovakvim slijedom događaja one su zapravo itekako realne te će puno toga ovisiti samo o Anti i njegovom nastupu. No, prije svega pogledajmo parove drugog kola.

PFL – parovi drugog kola turnira teške kategorije

(u zagradi se nalazi trenutni broj ligaških bodova)

Ali Isaev (-1) vs. Renan Ferreira (1)
Denis Goltsov (6) vs. Muhammed Usman (0)
Fabricio Werdum (1) vs. Brandon Sayles (5)
Ante Delija (0) vs. Hatef Moeil (-1)
Bruno Cappelozza (6) vs. Muhammed Dereese (0)

Anti bilo kakva pobjeda vjerojatno neće biti dovoljna. Ona sudačkom odlukom odvodi ga u polufinale tek u jednom slučaju, ali njih sve smo zapravo odlučili analizirati kroz kombinacije ishoda. Ante se inače bori protiv njemačkog borca Hatefa Moeila i prema dosadašnjim rezultatima bi trebao biti favorit. No, bio je veliki favorit i u prvom kolu protiv Cappelozze pa je potrebno u potpunosti ozbiljno shvatiti apsolutno svaki aspekt borbe.

Svakako je sjajna vijest što se Ante bori prvi od svih teškaša i moći će nakon svoje borbe u miru pratiti preostale ishode.

Ante Delija pobjeđuje prekidom u prvoj rundi i osvaja šest bodova

Ovo je svakako najbolja solucija i Ante bi u tom slučaju bio eliminiran tek da se baš negativno poklope rezultati. Ukratko, ako dođe do šest bodova, automatski skače na treće mjesto. Anti u tom slučaju odgovara gotovo sve osim pobjeda prekidom u prvoj rundi za DeReesea i Usmana ili u prvoj ili drugoj rundi za Werduma i Ferreiru.

Ako Denis Goltsov, Brandon Sayles i Bruno Capelozza upišu pobjedu ili ne budu poraženi u prvoj rundi, Ante je siguran, osim ako Ferreira ne savlada Isaeva u prvoj rundi. Ako netko od tog trojca bude poražen u prvoj rundi, Delija mora navijati za sve ishode osim pobjede Ferreire protiv Isaeva u prvoj rundi, dok bi između njega i nekoga od novih pobjednika odlučivalo vrijeme potrebno za doći do prekida, budući da je to kriterij u slučaju jednakog broja bodova, jednakog broja odrađenih borbi, ali bez međusobnog susreta (tu je Delija u problemu ako izgubi Cappelozza)

Ovo gore navedeno je zapravo opis neke situacije za koju bi Delija trebao navijati, ali zapravo je u slučaju ovakve pobjede dubrovačkog borca više solucija u kojima prolazi, nego onih u kojima ostaje eliminiran.

Ono što bi Anti bilo najveći problem je poraz Cappelozze od DeReesea, dok u svim ostalim opcijama situacija nije dramatična.

Ukratko, Ante će navijati da borbe gore navedena tri borce završe pobjedama favorita ili odu u drugu rundu. Posebno je pozitivno ako u drugu rundu ode borba Saylesa i Werduma. U tom slučaju bivšeg UFC prvaka ostavlja iza sebe i problem mu ostaje tek spomenuti Renan Ferreira, koji također treba pobjedu u prvoj. Ako borba Isaeva i Ferreire ode u drugu rundu, neovisno o ishodu su obojica iza Ante.

Što borbe dulje potraju, Antine šanse sve su veće!

Ante Delija pobjeđuje prekidom u drugoj rundi i osvaja pet bodova
U ovom slučaju Goltsov i Cappelozza su u startu ispred Ante i eliminiran je ako ga preteknu još dva borca.

To je već situacija s puno manje solucija pod kojima Delija prolazi. Bude li imao pet bodova, ono što mu ne odgovara su pobjede Usmana i(li) Dereesea prekidom u prvoj rundi. U tom slučaju je Ante odmah eliminiran. Ako bi Usman ili DeReese slavili u drugoj, onda bi u usporedbi s Antom ovisilo vrijeme provedeno u kavezu tijekom borbe u kojoj su pobijedili.

Ne odgovara mu niti pobjeda Isaeva u prvoj ili Ferreire u prvoj i(li) drugoj rundi, koji ga u tom slučaju također preskaču, a preskočio bi ga i Werdum pobjedom u prve dvije runde. U tom slučaju bi Brandon Sayles završio ispred Delije ako Anti za pobjedu bude trebalo više od tri minute i 42 sekunde druge runde, zapravo ako mu bude trebalo više od toga je Sayles također ispred njega neovisno o ostalim rezultatima.

Da zaključimo, u ovom slučaju bi Ante morao pozorno pratiti svaku od preostalih borbi i čekati rezultat koji mu odgovara.

Ante Delija pobjeđuje prekidom u trećoj rundi i osvaja četiri boda

Poraz Brandona Saylesa od Fabricija Werduma prekidom eliminira Antu neovisno o ostalim rezultatima, zaključuje se u objavi na Fight site.hr