Dubrovačka televizija danas je dobila službene Odluke povjerenika i natjecateljske komisije Županijske futsal lige. U nastavku članka priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Temeljem odluka Izvršnih odbora HNS-a i ŽNS DN donose se odluke:

Prekida se natjecanje Županijske futsal lige te se za prvaka u sezoni 2019./ 2020. proglašava MNK „CAVTAT“ – Cavtat (obzirom na prekid natjecanja nema dodijele pokala i priznanja).

Obzirom da je natjecanje prekinuto nitko ne napušta ovaj rang natjecanja,te se ne može za sezonu 2020./2021. provesti odluka da se naprave dva ranga natjecanja i podijeli liga na županijsku i među općinske ,što znači da svi klubovi koji izvrše uredne prijave za narednu sezonu stječu pravo nastupa,dok će se sustav natjecanja donijeti na Plenumu klubova. Prijavu su dužni podnijeti svi zainteresirani do 20.kolovoza.2020.godine.

Preporukom Izvršnog odbora ŽNS DN donosi se i prenosi odluka da u kvalifikacijama za 2 HMNL-jug sudjeluje klub koji ima namjeru igranja navedene lige, kako bi što više županijskih klubova sudjelovalo u višim rangovima natjecanja, ako to proglašeni prvak nije u mogućnosti. Zahtjev za sudjelovanje podnijeti povjereniku lige ili tajniku ŽNS DN, ako bude više zainteresiranih, bitan je plasman na tablici.

Odlukom natjecateljske komisije lige izvršiti će se podjela medalja za tri prvoplasirane momčadi. Već ranije nabavljeni pokali, medalje i ostale prigodne nagrade, obzirom da je na medaljama ugraviran tekst za navedenu sezonu bit će uručene za prvo mjesto MNK „ CAVTAT „ drugoplasiranom MNK „PRIDVORJE „ te trećeplasiranoj MNK „DUBA Konavoska „ koja ima isti skor bodova kao i MNK „RIVA“ Slano,ali je prvonavedena bila bolja u međusobnom ogledu. Podjela medalja bit će obavljena na utakmicama prvog kola naredne sezone.

Kako još nije donesena odluka o kalendaru natjecanja te nije poznato kada će se igrati završnica kup natjecanja,nije poznato do kada županije trebaju dati svoje predstavnike,kada se dobije informacija,prikladno istog će se organizirati kup natjecanje koje se igra 2 X 20 min. obvezno u dvorani,i nije obvezno sudjelovanje.