Stigli smo do kraja ili njegovog samog praga. Blizu konca 15. sezone nadmetanja najboljih klubova Hrvatske, Crne Gore i Srbije u elitnom razredu regionalnog natjecanja odnosno Premier ligi, piše Hvs.hr

Subota i nedjelja (25. i 26. ožujka) na beogradskom bazenu “11. april”, poprište su završnog turnira četiri najbolja sastava Premier lige. Ona četiri kluba koji su bili najbolje plasirani nakon 11 odigranih kola ili redoslijedom – Novi Beograd, Jadran Split, Radnički i Jug Adriatic osiguranje.

Ovakva natjecanja, završni turniri poput finala imaju određenu nepisanu zakonitost, a ona veli da su tu iznenađenja itekako moguća. Odnosno, nije baš zahvalno ikoga promovirati u izrazitog favorita. Razlog je jednostavan – igra se samo po jedna utakmica, eliminacijskog tipa, ne postoji uzvrat, nema mjesta i prostora za popravak. Netko može imati naglašeno loš, a netko drugi pak briljantno savršen dan u kojem mu se sve “zvijezde poklope”. Jasno da je, što i površni pratitelji našeg sporta znaju, na papiru najveći favorit Novi Beograd. Lako što je domaćin, što i ne mora biti presudno, već je jednostavno momčad srpskog prvaka daleko najveći skup blistavih pojedinaca. Ono što se naziva još i ‘dugačka klupa’. Sigurno duža od konkurencije. S druge strane, to ipak stvara i određenu dozu pritiska, a suparniku predstavlja olakotnu okolnost.

Pogledavamo jasno i prema taboru beogradske i kragujevačke momčadi, ali u našem su fokusu oba hrvatska kluba, naše perjanice na ovom turniru – Jadran i Jug Adriatic osiguranje. Obje su momčadi otišle u Beograd u kompletnim sastavima, obje sigurno nisu zadovoljne učinjenim u prvom dijelu tjedna u Ligi prvaka, ali oba sastava nisu baš ni došla u Beograd kao na kakav izlet.

Jugaši kompletni u Beogradu

 

U drugom polufinalu će se sučeliti hrvatski i srpski prvak, Jug Adriatic osiguranje i Novi Beograd. Ovdje je situacija malo drukčija. Ovi su se klubovi dosad susretali dvaput ove sezone i Gospari nisu niti jednom pobijedili. Doduše, nisu niti obje izgubili. Bilo je 12:12 u Ligi prvaka u Beogradu, a 10:13 u Gružu, na turniru Premier lige.

– Došli smo u kompletnom sastavu, što znači i s Filipom Kržićem kojeg nije bilo u Sabadellu. Odradio je u Dubrovniku trening, to je još u statusu zaliječenosti, vidjet ćemo hoću li moći računati na njega do utakmice. Novi Beograd je pokazao u obje utakmice da je bolji od nas, ali i da mi možemo u određenim trenucima biti konkurentni i važno je da to pokušamo biti što duže. Tako se oduprijeti Novom Beogradu – kaže trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak i nastavlja.

– Kako se sportska godina bliži kraju, tako mora rasti i individualna i momčadska forma, pa ćemo sada imati jako lijepu priliku vidjeti jesmo li na tom tragu.

Trener domaćina i suparnika Dubrovčana, Živko Gocić za početak je na konferenciji za novinare svojeg kluba nahvalio goste.

– Jug dugo godina igra ozbiljnu ulogu u europskim okvirima. To je zaista vrlo kvalitetna momčad o kojoj ne treba trošiti riječi. Iako im se događaju kadrovske promjene u momčadi, njihov sustav igre i sve ono što ih krasi ostaje i po tome su prepoznatljivi. Siguran sam da nam predstoji kvalitetna i uzbudljiva utakmica.

Raspored i satnica

– subota, 25. ožujka – polufinala

BEOGRAD (18.00) Jadran – Radnički, Arena Sport 2

BEOGRAD (20.00) Novi Beograd – Jug Adriatic osiguranje, Arena Sport 2

– nedjelja, 26. ožujka – finalni dan

BEOGRAD (18.00) pobjednici polufinala, Arena Sport