Dali smo sve od sebe, ali Zadar je još jednom potvrdio svoju kvalitetu. Dobro smo ušli u susret, nakon prvih deset minuta imali smo tri poena zaostatka, da bi u drugoj četvrtini Zadrani otišli na nedostižnu razliku… – piše u uvodu na službeni stranici KK Dubrovnik.

Završilo je 64-83 (13-16, 8-21, 20-25, 23-21).

Najprije ćemo zahvaliti svima vama, koji ste nas bodrili u Gospinom polju u ovom susretu. I kada nije išlo. U zadnjoj četvrtini imali smo 27 poena zaostatka (56-83). Uz vašu podršku smanjili smo konačni rezultat ispod 20 poena razlike, dodaje se.

“Čestitke Zadru. Ja sam stvarno ponosan na svoju momčad, kako su se postavili i reagirali protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj. Nama trebaju ovakve utakmice. Mislim da je vrhunska stvar što je HKS vratio da ove ekipe moraju igrati sve od početka. Na ovim utakmicama vidiš kako stoje stvari, ima li mjesta za napredak. Nije lako protiv Zadra. No, to je prošlo, okrećemo se dalje. Pripreme za Alkar, koji je u ovom trenutku naša važnija utakmica” – rekao je trener Ivan Perinčić. “Za ove utakmice treba još malo više utakmica sa Zadrom. Ovo je jedan veći intezitet, veći kontakt. Meni je recimo drago što smo Zadar natjerali na 23 greške. Drago mi je što smo imali priliku igrati protiv Zadra, i što su ljudi u Dubrovniku imali priliku gledati ovakvu utakmicu i ovakvog protivnika“.

Dan koji će pamtiti cijeli život imao je i Matija Bačić. Naš kadet. Dočekao je svoju priliku krajem utakmice, i to kako iskoristio. Koš-faul, potvrdio i slobodno bacanje.

“Strašno iskustvo pred punom dvoranom. Veliko zadovoljstvo mi je igrati u ovakvom klubu. Hvala treneru. Svaka čast mojoj ekipi na borbenosti, i što smo se uspjeli držat s njima. Nastavili smo se boriti s njima i kad nije išlo. Nezaboravno isksutvo. Hvala svim ljudima što su došli i podržali naš klub” – rekao je Matija Bačić nakon utakmice.

U sljedećem, 21. kolu, idemo na teško gostovanje u Sinj. Utakmica protiv Alkara na rasporedu je u subotu od 19 sati, zaključuje se u objavi.