Hrvatska futsalska reprezentacija u izvrsnom je osječkom dvoboju s Ukrajinom upisala i treću kvalifikacijsku pobjedu na putu prema Europskom prvenstvu.

Po uspješnom otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za EP 2022. godine, uz pobjede protiv Albanije i Danske, izabranici Marinka Mavrovića dočekali su glavnog konkurenta za prvo mjesto, reprezentaciju Ukrajine.

Susret u Osijeku nije mogao početi bolje po Hrvatsku: već u drugoj minuti Suton završava brzu akciju za vodstvo. Međutim, Pediaš u devetoj minuti iz daljine pogađa za izjednačenje, a Malyško nedugo prije odlaska na odmor matira Luketina za prednost Ukrajine (2:1).

Taj je rezultat na semaforu stajao sve do posljednjih pet minuta utakmice. Tada Perić prvo asistira Jelovčiću za 2:2, da bi potom zamijenili uloge – Jelovčić je poslužio Perića, koji skreće loptu u mrežu za konačni preokret i vrijednu hrvatsku pobjedu (3:2).

U drugoj današnjoj utakmici Skupine 1 Danska je pobijedila u Albaniji 3:1, a Hrvatska već u nedjelju, 7. ožujka ponovno igra s Ukrajinom, ovoga puta u Zaporožju.

Kvalifikacije za Futsal EURO, Skupina 1:
1. Hrvatska 9 (3)
2. Ukrajina 3 (2)
3. Danska 3 (2)
4. Albanija 0 (3)