​Naviru oblaci s jugozapada, jutros je većinom suho diljem zemlje. Na mjestima u unutrašnjosti ima i slabog mraza. Lokalno ima i magle na kontinentu, stoga se vozačima savjetuje oprez. Naime, i kolnici su mjestimice vlažni. U nastavku petka naoblačenje, osobito u drugom dijelu dana, uz sve češću oborinu duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Na moru će probleme stvarati i jako i olujno jugo.

Subota donosi kišu u većini predjela, osobito poslijepodne i navečer. Oborina lokalno može biti izraženija. Na moru lokalno nevere. Prema večeri i tijekom noći na nedjelju, najprije u gorju, kiša će prelaziti u snijeg.

Tijekom nedjelje snijeg je izgledan i u nizinama unutrašnjosti, osobito u drugom dijelu dana, prema večeri. Osjetno će zahladnjeti. Duž cijele obale zapuhat će bura, jaka do olujna, stoga treba računati na probleme u prometu. Ukoliko nije nužno, na put je najbolje niti ne kretati.

Početkom novog tjedna stabilizacija, ali hladno, temperature će spuštati i desetak stupnjeva ispod nule, u gorskim predjelima unutrašnjosti. Minusa bi tijekom noći i ujutro moglo biti i na dijelovima obale Jadrana, piše N1