Hrvatski stručnjak, trener Elvis Fatović ostat će još najmanje godinu dana izbornik Australije, piše HVS.

Vodstvo tamošnjeg saveza i hrvatski trener odlučili su se za nastavak suradnje do ljeta 2021. ili nakon očekivanog završetka Olimpijskih igara u Tokiju. Fatović je imao ugovor s Australcima do ljeta ove godine ili mjeseca kolovoza, nakon predviđenih Igara u Japanu. Kako su one odgođene za godinu dana, tako je sada produžena suradnje Elvisa Fatovića i Australskog saveza.

– Okolnosti vezane uz koronavirus su nas sve malo zaustavile, vratile godinu unazad. Međutim, sretan sam kako je momčad s vremenom rasla, posebno zadnje dvije godine. Imamo sada svi zajedno još godinu dana na raspolaganju. Uživao sam radeći s ovom skupinom igrača, tako da je za mene odluka o produljenju ugovora bila vrlo jednostavna – rekao je Elvis Fatović za waterpoloaustralia.com, službenu stranicu Australskog vaterpolskog saveza.

– Trenutačno su reprezentativci na priprema sa svojim klubovima, bilo u Australiji ili inozemstvu. Nadam se da ćemo moći biti na okupu u rujnu, ali radimo i na drugim planovima. Najveći izazov za nas će predstavljati ovo dugačko razdoblje bez utakmica, iako tako je i svim ostalima. U posljednjih nekoliko godina mi smo postali ravnopravni sa svim momčadima u svijetu. U usporedbi s Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, mislim da će u Tokiju biti još više, barem 8-9 reprezentacija poprilično ravnopravnih – rekao je australski izbornik Elvis Fatović za waterpoloaustralia.com.

Elvis Fatović je za izbornika Australije imenovan 2013. godine, te je s njima baš u posljednje dvije godine počeo osvajati medalje. Srebro na FINA kupu 2018. u Berlinu i bronca u Svjetskoj ligi 2019. u Beogradu su u biti najveći uspjesi australskog vaterpola posljednjih nekoliko desetljeća, te je i to sigurno doprinijelo produljenju suradnje Australskog vaterpolskog saveza i hrvatskog trenera.

foto: HVS