U sklopu proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića danas su proglašeni i najuspješniji sportaši Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu.

Nagradu za životno djelo Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu dobio je Petar Ivelja iz Mlina. Najuspješnija sportašica je Ivana Šutalo, judoka JK Dubrovnik, dok je najuspješniji sportaš Luka Gašpar, boćar BK Metković.
U ekipnom dijelu, nagradu je dobio ŽKK Ragusa Dubrovnik, te momčad VK Jug CO. Također, Jugov trener Vjekoslav Kobešćak proglašen je najuspješnijim trenerom, a za najaktivniji savez izabran je Ronilački savez Dubrovačko-neretvanske županije.
Najuspješnija ženska sportska nada u prošloj godini je Petrunjela Pavić, judoka JK Dubrovnik 1966, dok je najuspješnija muška sportska nada plivač PK Juga Mario Šurković.
Za 90 obljetnicu djelovanja nagradu zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije dobilo je Hrvatsko planinarsko društvo Dubrovnik.

”Veoma smo ponosni na sve ono što naši sportaši postižu. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vas nastojimo financijski pratiti koliko možemo, a ove godine smo i povećali sredstva za tu namjenu. Sport je jako važan za razvoj mladih ljudi na svakoj razini i ja vam još jednom čestitam”, rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Svečanosti su nazočili te dodijelili i nagrade izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Branko Bačić. te državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.