Počela je nova sezona Kupa Dalmacije. Šest je stanica, a prva je, tradicionalno, bila Memorijal ‘Zlatko Celent’ u Splitu. Nastupili su natjecatelji ukupno 15 klubova, svih jedanaest dalmatinskih, te četiri gosta, a u toj konkurenciji smo izveslali ukupno dvanaest medalja od čega su četiri srebrne, a osam brončanih. Zauzeli smo četvrto mjesto u ukupnom poretku klubova.

 

Pero Kukuljica, Matej Metković i Toni Perović su s reprezentacijom na pripremama u Zagrebu, te nisu nastupili u Splitu. Vrijeme je bilo idealno. Bila je lagana bura, ali nije ometala veslače.

U uvali Spinut, ispod Poljuda, četiri srebrne medalje za naš klub izveslali su Lovro Čondrić u skifu (seniori), Roko Bogdanović u skiif (kadeti), zatim dvojac na pariće mlađih kadeta (Ante Pinčević i Luka Štrman) te jola, kadetski četverac u sastavu: Roko Sekondo, Josip Papak, Borna Tomaš i Dominik Lalatović s kormilarom Ivanom Banom.

Brončani su bili dvojac na pariće juniora (Antonio Štrman i Roko Mucić), koji je bio treći i u dvojcu bez kormilara, također u juniorskoj konkurenciji. Zatim, jola mlađih kadeta (Duje Golemac, Pavo Krištić, Marko Čučković i Luka Bulaš, te kormilar Pjero Vuletić), te u skifu Ivana Krištić (seniorke), Matija Medi (juniori), koji je bio treći i u seniorskoj konkurenciji, Nika Sebastian (juniorke) i Ivan Pecotić (kadeti).

Druge regata Kupa Dalmacija održat će se u Šibeniku 28. ožujka, piše na službenoj stranici VK Neptun.