Zagreb će od 30. travnja do 2. svibnja biti domaćin prvoj regati Svjetskog kupa na kojoj će nastupiti 27 zemalja. Ponajbolje svjetske veslače predvoditi će olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, te olimpijski doprvak Damir Martin u samcu.

Povijesni je to događaj za hrvatsko veslanje i regatnu stazu na Jarunu na kojoj će naši veslači po prvi puta nastupiti na domaćoj stazi nakon silnih uspjeha proteklih godina. Hrvatsko veslanje kontinuirano više od dvadeset godina ima predstavnike u svjetskom veslačkom vrhu.

Na Jarunu je tom prigodom održano press-druženje hrvatskih veslača i veslačica prilikom obnove regatne staze na Jarunu te predstojećeg natjecanja.

Od ostalih hrvatski posada nastupiti će još četverac bez kormilara Ivan Piton, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Marko Ukropina, zatim druga i treća posada u samcima David Šain i Boris Cesarec, Bruna Milinović u ženskom samcu, Dora Dragičević u lakom samcu, druga posada dvojca bez kormilara Ivan Vuković i Karlo Borković, te u dvojcima na pariće tri posade Goran Mahmutović i Jakov Bijelić, Gordan Milovac i Fran Šuk te Mihael Girotto i Patrik Papac.

Hrvatska veslačka izborna vrsta nastupa sa 12 posada i ukupno 21 veslačem.

Natjecanja započinju u petak eliminacijskim utrkama dok su finala na rasporedu u nedjelju u izravnom televizijskom prijenosu na HRT-u. Sve utrke možete pratiti na portalu worldrowing.com, piše na službenoj stranici Hrvatskog veslačkog saveza.